BEVER / HERNE – Geert Vandervelden coacht Belgische kaatsploeg op Europees kampioenschap

C21

BEVER / HERNE – Geert Vandervelden coacht Belgische kaatsploeg op Europees kampioenschap

Aankondiging_valencia_-_deschuyffeleer
Foto © Deschuyffeleer
 

Coach Geert Vandervelden uit St-Pieters-Kapelle neemt eerstdaags met de Belgische kaatsploeg deel aan het Europees kampioenschap in het Spaanse Valencia. De Belgische ploeg verdedigt er haar titel van 2007 die toen behaald werd in Nijvel.

Het Europees kampioenschap wordt gespeeld over vier disciplines. Vooreerst is er llargues, een Spaanse kaatsspel dat grotendeels gelijkt op straatkaatsen. Er is ook muurkaatsen of het sterk opkomende One Wall Handball. In het internationale spel met een gepelde tennisbal nemen twee teams van 5 spelers het tegen elkaar op. Tenslotte is er nog Galotxa, een plaatselijke kaatsdiscipline in de streek van Valencia.
 
Het kampioenschap wordt gespeeld tussen Nederland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje en België. Het steekt van wal op woensdag 8 september en iedere dag wordt er één discipline gekaatst. De grote finale van het llargues, de tak waar het meest wordt naar uitgekeken, krijgt haar beslag evenwel op de afsluitende zondag 12 september net voor het stadhuis van Valencia.
 
De coach liet in de voorbereiding niets aan het toeval over en duimt steevast voor een eervol resultaat. “Sinds juni trainden wij met de ploeg geregeld in Ath of in Nijvel op de verschillende disciplines. Spanje en Italië beschikken echter over echte profs. Er zal dan ook op hoog niveau gekaatst worden. De Belgen zullen alleszins hun huid duur verkopen”, aldus Geert Vandervelden, dit seizoen ook al succesrijk met zijn ploeg Kokejane in 3de Nationale.
 
De Belgische selectie bestaat uit : Sam Brassart (Kerksken) – David Devidts (Kerksken) – Benjamin Dochier (Kerksken) – Ryan Sauvage (Bever) – Geert Vinck (Grimminge) – Xavier Fiasse (Charleroi) – Ludo Destrain (Galmaarden) – Ludovic Dhaenens (Galmaarden) – Guillaume Dumoulin (Thieulain) – Geoffrey Frebutte (Thieulain).  Als scheidsrechters vaardigt België Johnny Van Eesbeek en Dominique Druart af. Dat ook Ryan Sauvage van Bever in 2de Nationale werd geselecteerd is geen toeval. Deze fel begeerde en getalenteerde klassebak verkast immers volgend seizoen naar het ambitieuze Ninove.
 
Tijdens het kampioenschap wordt voor de eerste keer ook een competitie One Wall Handball voor dames opgezet. Jammer genoeg beschikt België nog niet over een volwaardige ploeg om ook aan deze wedstrijd en deel te nemen.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief