BEVER – Twee jonge kaatskampioenen onder één dak

C21

BEVER – Twee jonge kaatskampioenen onder één dak

Bever_kaatsers_dehandschutter-_deschuyffeleer__1_
De kaatsende familie Dehandschutter. - Foto © Deschuyffeleer
 

De beloftevolle broers Thibaut (17) en Guillaume (14) Dehandschutter uit de Pontembeek sloten beiden het kaatsseizoen in hun jeugdreeksen af met de kampioenentitel. Moeder Cindy Durieux en papa Eric Dehandschutter herbergen dan ook voortaan twee jonge kampioenen onder éénzelfde dak.

Thibaut kaatste zich met Grimminge kampioen bij de kadetten. Op zijn beurt rijfde Guillaume met Op en Over Galmaarden de kampioenstitel binnen bij de miniemen. Beiden zijn wel 2de jaars in hun leeftijdsgroep. “In het verleden speelden ofwel Thibaut ofwel Guillaume wel al eens kampioen met hun ploeg. Doch dit seizoen brachten beiden het tot kampioen en dat is toch wel uitzonderlijk”, steekt een fiere papa Eric van wal.
 
“Zowel Thibaut als Guillaume hopen het later te kunnen waarmaken in de grote kaatswereld. Zij spiegelen zich hierbij niet alleen aan huidige vedetten zoals Benjamin Dauchier en Guillaume Dumoulin maar ook aan eerdere kaatslegendes zoals Marc Vansnick. Doch zij beseffen maar al te best dat daartoe naast hun talent ook hard trainen broodnodig is”, aldus nog vader Dehandschutter.     
 
Ook mama Cindy is uiterst tevreden met de puike resultaten van haar twee oudste zonen. Zij blikt evenwel ook reeds reikhalzend uit naar de prestaties van de jongste zoon Corentin.         “Corentin kijkt nu reeds geweldig op naar zijn twee oudere kampioenenbroers. Het kan dan ook niet anders dan dat ook hij reeds de kaatsmicrobe te pakken heeft. Uitkijken wat dat op termijn geeft”, doet zij enthousiast haar verhaal.
 
De kampioenentitel in hun entiteit gaf beide youngsters recht op een ticket voor de finaleronde van het Belgisch kampioenschap. Kadet Thibaut wist zich hierin met Grimminge te plaatsen voor de grote finale tegen Blicquy. De finaleluttes gaan nu door op zaterdag 18 september in Grimminge en op zondag 19 september in Blicquy telkens om 14u30. Minder goed verging het evenwel miniem Guillaume die met Galmaarden in de finaleronde niet opgewassen bleek tegen Vaudignies.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief