Brandweer EDINGEN opendeurt

C21

Brandweer EDINGEN opendeurt

Brandweer_edingen_opndeur_2010-deschuyffeleer
Foto's © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opndeur_2010-deschuyffeleer__21_
Brandweer_edingen_opndeur_2010-deschuyffeleer__19_
Brandweer_edingen_opndeur_2010-deschuyffeleer__5_
Burgemeester Florine Pary Mille en Commandant Didier Leriche - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opndeur_2010-deschuyffeleer__15_
Cadetten Andy Dupont (13) en Junior Delfosse (14) - © Deschuyffeleer
Brandweer_edingen_opndeur_2010-deschuyffeleer__17_
..een toevallig huwelijk in de buurt genoot van de feestelijke opstelling.
Brandweer_edingen_opndeur_2010-deschuyffeleer__14_
... de talrijke genodigden - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opndeur_2010-deschuyffeleer__16_
Een ruime delegatie van het Cadettenkorps - © Deschuyffeleer
 

De Gewestelijke Brandweerdienst van Edingen hield haar jaarlijkse opendeurdag. De kazerne aan de Sint-Kristofelvest mocht zaterdagmorgen naast de burgemeester van Edingen en schepen Christèle Moermans van Silly ook tal van oudgedienden en de stadsmandatarissen ontvangen voor de plechtige opening.

In zijn openingstoespraak wees Commandant Didier Leriche heel bijzonder naar de aanwinst van 6 nieuwe manschappen vanaf 1 september waardoor het personeelsbestand opklimt tot 58 brandweerlui waaronder 5 dames. Ook was hij heel gelukkig te kunnen aankondigen dat een bijkomende nieuwe autopomp eerstdaags wordt geleverd.
 
Het voorbije jaar verrichtte de Edingse brandweer nagenoeg 1250 interventies waaronder een 650-tal op rekening komen van de ambulancedienst en een 400-tal incidenten van allerlei aard. Het korps diende 62 keer het korps uit te rukken voor een effectieve brandbestrijding. Daarenboven bood Edingen nog een 120 keer bijstand als korps in versterking.
 
Burgemeester Florine Pary Mille dankte het korps voor de onverdroten inzet en had ook een bijzondere aandacht voor de familieleden van de brandweerlieden die op haast ieder moment van de dag dienen beschikbaar te zijn en menig risicovolle opdracht tot een goed einde dienen te brengen.
 
Ook werd van de opendeur gebruik gemaakt om de vorming van brandweerman en -vrouw in de belangstelling te brengen. Het brevet van brandweerman/vrouw vergt een opleiding van 130u. Voor ambulancier dient de kandidaat 160u scholing te doorlopen waaronder 40u stage.
 
De brandweerdienst van Edingen is alsnog operationeel in Herne en haar deelgemeenten Sint-Pieters-Kapelle en Herfelingen en in Bever.  Met de installatie van de voorpost van de brandweer van Lennik in Tollembeek ziet het werkingsgebied van de Edingse brandweer zich in principe op termijn beperkt in Vlaams-Brabant.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief