HERNE - Landschapswandeling zet boerderijen in de kijker

C21

HERNE - Landschapswandeling zet boerderijen in de kijker

Wandeling_cag_i1_okt_2010_-_deschuyffelerer
Streekgids Michel Faucq neemt de wandelaars mee doorheen het natuurschoon van St-Pieters-Kapelle. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Wandeling_cag_i1_okt_2010_-_deschuyffelerer__2_
Streekgids Michel Faucq aan het monument van 'de Champetter' - © Deschuyffeleer
 
Wandeling_10_okt_2010
Repro © Deschuyffeleer
 
Wandeling_cag_i1_okt_2010_-_deschuyffelerer__5_
.... Landschapswandeling zet boerderijen in de kijker - © Deschuyffeleer
 

Aan de Sint-Pieterskerk nam Michel Faucq een 40-tal wandelaars mee in het kielzog voor een geleide wandeling van 7 km doorheen het prachtige landschap in en rond het uiterst landelijk dorp van Sint-Pieters-Kapelle. Onder hen daagden ook een tiental geïnteresseerden op van buiten de gemeentegrenzen.

Het Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën (RLZZZ) en het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG) zetten met het project 'Groetjes uit het Pajottenland' het waardevolle ‘Pajottenlandschap’ van vroeger en nu in de kijker. In hun programma promoten zij thema-wandelingen die zowel de boerderijen als het landschap in de belangstelling zetten.
 
“Hoe was het leven op de boerderij van toen en de grote streekeigenheid  zijn slechts een paar invalshoeken die de streekgids van dienst tijdens zijn wandeling aansneed. Op het traject werd de aandacht van de deelnemers ondermeer  toegespitst op het Hof Lepers, de vierkantshoeven Rozenhof en Wilgendam waar gids Michel keer op keer een religieus, cultuurhistorisch, ecologisch of esthetisch verhaal wist te vertellen. Ook het herfstzonnetje was van de partij.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief