BEVER – Pierrot krijgt 23 kinderopvangplaatsen

C21

BEVER – Pierrot krijgt 23 kinderopvangplaatsen

Gebouw_toekomstig_kinderopvang_bever_-_deschuyffeleer__10_
Regine Desmet van het kinderdagverblijf Pierrot aan de vroegere boerderij van de familie Bauwens-Vandersmissen. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Gebouw_toekomstig_kinderopvang_bever_-_deschuyffeleer__11_
't "hof Martientjes" verdwijnt voor goed uit het straatbeeld - © Deschuyffeleer
 
Gebouw_toekomstig_kinderopvang_bever_-_deschuyffeleer__4_
Deze site, op een boogscheut van Ak'Cent wordt het toekomstig dagverblijf voor minstens 23 kleintjes - © Deschuyffeleer
 

Kinderdagverblijf vzw Pierrot  uit  Tollembeek krijgt van Kind en Gezin voor zijn nieuwe vestiging in het centrum van Bever 23 plaatsen toegekend. Voor de gemeente wordt het meteen het eerste kinderdagverblijf van enige omvang. Het totaal nieuw complex komt in Kerckhove op de site van de vroegere boerderij van de familie Bauwens-Vandersmissen. Het was dan ook dochter Yvette Vandersmissen die het bouwvallig pand verkocht. Over twee jaar moet het kinderdagverblijf alleszins operationeel zijn.

Régine Desmet, beheerder van de vzw Pierrot, is uitermate tevreden met de beslissing. Ze plande reeds eerder een kinderdagverblijf te openen in Bever naast deze die zij reeds uitbaat in Tollembeek en in Geraardsbergen. “Een dossier uit 2008 voor de inplanting van een kinderdagverblijf voor minimum 35 en maximum 45 kindjes werd indertijd door Kind en Gezin niet weerhouden. Omdat wij van oordeel zijn dat Kind en Gezin in dit dossier zijn eigen regelgeving niet heeft opgevolgd en daarenboven geen of weinig belang hechtte aan de uitgebreide actieradius dat vooral Bever met zijn 400 schoolkinderen treft, hebben wij gemeend hiervoor een procedure bij de Raad van State te moeten inleiden.”  
 
De komst van het kinderdagverblijf in zijn gemeente verwelkomt burgemeester Luc Deneyer met open armen. “Blijkt dat er in de gemeente nog steeds een grote behoefte aan kinderopvangplaatsen bestaat. De 23 nieuwe plaatsen zijn dan ook meer dan welgekomen temeer daar de locatie zich dichtbij de gemeentelijke basisschool Ak’cent situeert”, klinkt het bij de burgemeester. “Het gemeentebestuur zegt alleszins ook zijn daadwerkelijke steun toe aan het project. Zo gaan wij over enkele dagen rond de tafel zitten met Stedebouw Leuven en met de eigenaars om het bouwdossier zo vlug mogelijk te laten vooruitgaan.”
 
Régine Desmet houdt ook wel degelijk rekening met een gunstige afloop van haar dossier bij de Raad van State. Zodoende zouden nog eens een aanzienlijk aantal plaatsen voor kinderopvang vrijkomen op de nieuwe site.  
 
De oude vervallen boerderij op het nr 51, ook in de volksmond wel eens ’t Hof Martientjes genoemd,  wordt gesloopt en verdwijnt alleszins vanaf volgende week uit het straatbeeld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief