HERNE - Wandelen voor Guinee met de KVLV

C21

HERNE - Wandelen voor Guinee met de KVLV

Kvlv_spk_17_okt_
Vanuit verschillende afdelingen van het KVLV-Gewest Herne stapten leden en sympathisanten naar Sint-Pieters-Kapelle. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kvlv_spk_17_okt__3_
Cecile Decoster, Martien Frisch en Agnès Marquant - bestuursleden KVLV gewest Herne - © Deschuyffeleer
 
Kvlv_spk_17_okt__4_
Martien Frisch in de ban van Guinee - © Deschuyffeleer
 
Kvlv_spk_17_okt__7_
Een knabbel en een babbel in de poyvalente zaal in Sint-Pieters-Kapelle © Deschuyffeleer
 

Vanuit verschillende afdelingen van het KVLV-Gewest Herne stapten leden en sympathisanten naar Sint-Pieters-Kapelle. Daar werden de wandelaars door Martien Frisch en haar medewerkers getrakteerd op een gezellige babbel rond het sensibiliseren voor de Noord-Zuidproblematiek. In het centrum van de belangstelling stond Guinee, een West-Afrikaans land waarmee de KVLV sinds enkele jaren nauwe banden onderhoudt. De Guinese bevolking leeft overigens ver onder de armoedegrens en het gros van de bevolking is nog analfabeet.

Samen met nog 30 KVLV-kompanen trok de Beverse Martien Frisch eerder naar Guinee. Zich een duidelijk beeld vormen van de lokale plattelandsvrouw ginder was één van de doelstellingen. De inleefreis was dan ook rijk aan gegevens en ervaringen. Terug in België werd de kennisronde met een positief gevolg bekroond. Een werkgroep ging aan de slag en koos hygiëne als uitgangspunt. Samen met de NGO Trias besloten de KVLV-vrouwen hier iets aan te doen. De resultaten mogen er beslist zijn.
 
Vorig jaar nog brachten vier Guinese vrouwen een tegenbezoek aan België. Zo ontdekten zij in het museum voor oude technieken (MOT) in Grimbergen de vroegere houten wasmachines. In hun enthousiasme waren zij onmiddellijk overtuigd van het nut ervan voor hun gezinnen. Inmiddels draaien reeds vele dergelijke wasmachines in Guinee. KVLV wil overigens dit project blijven steunen, ook financieel. 
 
Aan alle wandelaars werd een deelname van 1 euro gevraagd. “Dit bedrag samen met de opbrengst van de gelegenheidskantine en van de verkoopstand zal beslist de talrijke vrouwen ginds ten goede komen”, verzekert Martien. “Als je ginder een man hulp biedt dan help je één man. Als je daarentegen een vrouw helpt dan komt je daad ten goede van een ganse familie” weet Martien nog mee te geven.
Info: Guinee-project  054/ 58 84 65
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief