BEVER - Spoeddossier voor schoolgebouw Akrenbos

C21

BEVER - Spoeddossier voor schoolgebouw Akrenbos

Editiepajot_instorting_schoolgebouw__4_
Foto archief - instorting gebouw klaslokaal mei 2009. - Foto © Deschuyffeleer
 

Naast het reeds jaren lopend dossier bij AGION voor de bouw van een nieuwe vestiging van de basisschool in Akrenbos, dient het gemeentebestuur bij hetzelfde agentschap ook een vernieuwd spoeddossier in voor de nieuwbouw van een kleuterpaviljoen. De plannen voorzien drie klaslokalen, een multifunctioneel lokaal en een technisch lokaal. De gemeenteraad stemde dan ook in met het lastenboek. Vorig jaar stortte het oude gebouw in tijdens herstellingswerken.

Het succes van de gemeentelijke basisschool Ak’cent in haar vestigingen in het centrum en op Akrenbos en van de gemeentelijke kinderkribbe ’t Sterreke heeft echter ook een keerzijde. Zo zijn beide instellingen, thans goed voor nagenoeg 500 kinderen, aan een gestadige aangroei toe. De komst van een nieuwe woonwijk aan Poreel en de aanhoudende toestroom van kinderen vanuit aangrenzende hoofdzakelijk Waalse gemeenten doen overigens vragen rijzen bij de Open VLD-oppositie. Ondervoorzitter Sophie Peremans vraagt zich af of Bever dit op termijn wel nog allemaal aankan. Zo vreest zij ook dat de nieuwe school in het centrum binnen de kortste keren opnieuw met een plaatsgebrek zal te kampen hebben.
 
“Wij hebben dan ook het gemeentebestuur verzocht om daarover na te denken zowel op korte als op lange termijn. Want, als de verkaveling er binnenkort komt, waar gaan de kinderen van die jonge gezinnen dan naar school ?”, aldus de ondervoorzitter. “De inwoners van Bever mogen trouwens niet de dupe worden van het goede onderwijs in onze gemeente. Hopelijk vindt het gemeentebestuur deze keer wel een goede oplossing. Open VLD wil alvast meedenken”.
 
Schepen van Onderwijs Christian Krikilion gaf tijdens de gemeenteraad wel nog aan dat, tegenover de aanhoudende stijging van het aantal schoolkinderen, het eerste dossier bij AGION niet meer kan aangepast worden gelet op de jarenlange afhandelingsduur ervan bij die dienst. “Ingevolge een recente regelgeving kan het aantal leerlingen per school binnenkort wel beperkt worden. Zo krijgen wij de mogelijkheid om de instroom van kinderen van buiten de gemeente in te dijken op basis van de afstand tussen de woonst van het kind en de school”, zei de schepen. Wel is het zo dat de schoolbussen ook kinderen ophalen in naburige gemeenten.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief