BEVER - Budgetwijzigingen goedgekeurd

C21

BEVER - Budgetwijzigingen goedgekeurd

Bever_21_okt_2010-_deschuyffeleer__4_
Het oud klooster gelegen vlak naast het schoolgebouw Akrenbos - Foto's © Deschuyffeleer
Bever_21_okt_2010-_deschuyffeleer__2_
Het oud klooster gelegen vlak naast het schoolgebouw Akrenbos - Foto's © Deschuyffeleer
 

De gemeenteraad keurde een budgetwijziging goed zowel in de gewone als in de buitengewone dienst. Het geraamd resultaat van het budget voor dit jaar wordt verminderd met 397 084 euro zodat het geraamd algemeen begrotingsresultaat zo komt te liggen op 876 007 euro. In het buitengewoon budget bedraagt het geraamd algemeen begrotingsresultaat 9 353 euro.

Schepen van Financiën Marleen Flamant somde de uitschieters in de wijzigingen op. Zo dient de gemeente voor 2008 voor het OCMW nog 70 068 euro bij te passen. Ook wordt voor dit dienstjaar voor dezelfde dienst nog een meeruitgave van 90 460 euro in het vooruitzicht gesteld. Ook voorziet Bever met Galmaarden en Herne de aanstelling van een intergemeentelijke ICT-coördinator om de alsmaar stijgende uitgaven in dit domein te optimaliseren. Aan de kant van de ontvangsten valt de meeropbrengst op van de personenbelasting (9 206 euro), de Elia-heffing (14 435 euro) en de dividenden uit intercommunales (6 500 euro). In het investeringsbudget werd bijkomend reeds een voorkrediet van 13 000 euro ingeschreven voor de mogelijke aankoop van het oud klooster op Akrenbos evenals 25 000 euro voor de nieuwe openbare verlichting op Akrenbos.
 
Bij de stemming onthield eerste schepen Dirk Willem zich, terwijl oppositieraadslid Henk Verhofstadt tegenstemde. Beide raadsleden kunnen zich voornamelijk moeilijk vinden in de alsmaar stijgende kosten van het OCMW. De schepen van Financiën gaf wel aan dat de kosten voor de OCMW voor het budget 2011 in de hand dienen gehouden te worden. Zij pleitte ook voor meer voorzichtigheid in het algemeen naar de toekomst toe en voor het aangaan van een meerjarenplanning met de ondergeschikte besturen zoals OCMW, politie, brandweer en kerkfabrieken.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief