BEVER / GALMAARDEN - Tijl Faveyts brengt recital van Frans Schubert naar Bever

C21

BEVER / GALMAARDEN - Tijl Faveyts brengt recital van Frans Schubert naar Bever

Tijl_faveyts_rosario_okt_2010__4_
Tijl Faveyts en pianist Nikolaus Wagner brengen Frans Schubert naar Bever. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Tijl_faveyts_rosario_okt_2010__1_
De dertigjarige Tijl Faveyts is afkomstig uit Tollembeek en werd van kindsbeen af lid van de De Ware Vrienden - © Deschuyffeleer
 
Tijl_faveyts_rosario_okt_2010__2_
Het muzikaal duo samen met de voorzitter van Amicato Henk Goegebuer - © Deschuyffeleer
 

Met  Winterreise (1827) waren de bas Tijl Faveyts en zijn vaste pianist Nikolaus Wagner reeds te gast in Nederland en Oostenrijk. Op uitnodiging van de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden van Tollembeek (Amicato) brachten zij gedichten van Wilhelm Müller in een compositie van Franz Schubert naar Rosario in Bever. Het recital werd ingeleid door Lucrèce Maeckelbergh. Zij presenteerde jarenlang het toenmalig operaprogramma op BRT 3 met talloze live-uitzendingen.

Winterreise is een cyclus van 24 getoonzette gedichten van de Duitse romantische dichter Wilhelm Müller. “Het is één van de bekendste liederencycli uit het repertoire van de klassieke muziek. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig. Een jonge man wordt afgewezen en gaat daarop op reis. Zo zit in Winterreise nogal wat politiek-maatschappelijke kritiek. In feite symboliseert Winterreise de zoektocht van de mens naar zichzelf.
 
De dertigjarige Tijl Faveyts is afkomstig uit Tollembeek en werd van kindsbeen af lid van de De Ware Vrienden. Hij studeerde aan het Conservatorium van Brussel bij Dina Grossberger en aan de Universität für Musik in Wenen bij Prof. Ralf Döring en Prof. Robert Holl. In 2004 behaalde hij er het Magisterium met grote onderscheiding.
 
Zijn operadebuut situeert zich datzelfde jaar in het Canadese Toronto met de rol van Sarastro in Die Zauberflöte. Inmiddels vervulde hij met brio tal van operarollen en trad hij als solist op in gereputeerde oratoria. Ook behaalde hij verschillende eerste prijzen tijdens internationale zangwedstrijden.
 
Zo is Tijl Faveyts ook al enkele jaren steevast verbonden aan de Opera van Sankt Gallen in Zwitserland en is hij ook vaak de gast in Oostenrijk en in alle ons omringende landen. In ons land was hij reeds ondermeer te zien, te horen en te bewonderen in Don Giovanni, Rape of Lucretia, Samson en Dalila en in Forza del Destino.  In het seizoen 2011-2012 is hij opnieuw uitgenodigd aan de Nederlandse Opera in Amsterdam als Pfleger des Orest (Elektra) en Orakel (Idomeneo) en in de Muntschouwburg in Brussel als 1. Soldat (Salome).
 
Al op zijn achtste verdiende Tijl zijn eerste muzikale sporen als muzikant bij Amicato. Ondanks zijn internationale roem en faam blijven zijn Tollembeekse muzikale roots hem bijzonder genegen en blijven zij dan ook een belangrijke plaats in zijn leven innemen.
 
Pianist Nikolaus Wagner is Oostenrijker en studeerde eveneens aan de Universität für Musik in Wenen bij Prof. Antoinette van Zabner. Hij werd prijswinnaar van de wedstrijden Jugend Musiziert en Prima la Musica. “Nikolaus Wagner is een meer dan begaafd, befaamd en begenadigd liedbegeleider”, aldus nog Tijl Faveyts.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief