BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

Logo_bever
Repro Deschuyffeleer
 

Nieuw schoolmeubilair
De gemeenteraad stemde in met de aankoop van nieuw schoolmeubilair voor de klas van het 4de leerjaar van de basisschool. Het gaat om 25 tafels met hellend tafelblad en 25 stoelen, goed voor een bedrag van nagenoeg 6000 euro. De oude schoolbanken, nog uit één geheel, bleken nadelig voor de rughouding van de kinderen. De afgedankte schoolbanken worden achter de hand gehouden voor noodgevallen. Overigens dient nog slechts in één klas het oud schoolmeubilair te worden vervangen door nieuw.

Kerkfabriek St-Martinus
De gemeenteraad keurde het verzoek van de kerkfabriek St-Martinus voor het bekomen van bijkomende toelagen noodgedwongen goed. Sinds 2007 werden voor onbekende reden geen sociale zekerheid meer betaald voor de organist. De achterstallige sociale zekerheidstoelagen, de nalatigheidsintrest en een fixe boete becijferen 8418 euro. Het college van burgemeester en schepenen heeft de kerkraad evenwel gesuggereerd vooreerst na te gaan of er geen vrijstelling van de sociale bijdragen voor de organist kan bekomen worden gelet op zijn beperkte vergoeding.
 
Voor de herstelling van de dakconstructie van de kerk wenst de gemeenteraad dat de kerkfabriek vooreerst haar eigen beschikbare middelen ter waarde van 18 910 euro herinvesteert. Pas nadien kan er een beroep worden gedaan op een gemeentelijke inbreng.
 
Intercommunales
Op aangeven van raadslid Henk Verhofstadt zullen de gemeentelijke vertegenwoordigers voortaan in de gemeenteraad een bondig relaas verstrekken van de algemene vergaderingen van intercommunales zoals Haviland, Fingem en Intergem. Ook voor info-vergaderingen zal dit het geval zijn. “Voor de strategie naar de toekomst toe is het belangrijk te weten wat er in die vergaderingen wordt beslist en meegedeeld”, aldus het raadslid.
 
Presentiegelden voortaan geïndexeerd
De gemeenteraad keurde een besluit goed waarbij de presentiegelden van de raadsleden vanaf 1 januari 2011 worden geïndexeerd. Het presentiegeld bedraagt thans 100 euro.
 
Ook kerkplein Akrenbos in nieuw kleedje
Voor het uitvoeren van meerwerken in het kader van de verbeteringswerken voor de doortocht van Akrenbos kon de gemeenteraad zich vinden in een meeruitgave van nagenoeg 7800 euro. Dit bijkomend krediet is hoofdzakelijk bestemd voor de aankoop van de Argentijnse porfier te gebruiken bij de aanleg van het kerkplein.
 
Oud Kloostergebouw
De gemeenteraad zette het licht op groen voor de aankoop van het oud kloostergebouw op Akrenbos. De gemeente bleek de enige geïnteresseerde partij te zijn in het verwerven van het oud gebouw dat aldaar gelegen is naast de wijksite van de gemeentelijke basisschool. Met de overdracht is een bedrag gemoeid van 120 000 euro. Mede door het bekomen van een verwervingstoelage van 61 901 euro dient de gemeente voor de aankoop slechts 58 099 euro op te hoesten. Het gebouw zal deels afgebroken en deels gerenoveerd worden voor sociale huisvesting.
 
Snelheidsregimes
Na Gooik, Herne en Galmaarden wordt Bever de vierde gemeente in de politiezone Pajottenland die zich opmaakt voor het harmoniseren van de snelheidsregimes op haar grondgebied. Dat deelde burgemeester Luc Deneyer mede tijdens de gemeenteraad. De politiezone werd verzocht in die zin een ontwerpbesluit in te stellen. De burgemeester hoopt mettertijd ook een onbemande snelheidscamera te bekomen op Kerckhove.
 
Kerstversiering
Voor de eerste keer wil het ook gemeentebestuur zijn duit in het zakje doen voor het brengen van kerstsfeer in de gemeente. Zo komen er kerstbogen aan Kerckhove en aan de kerk op Akrenbos. Aan het monument komt een grote versierde kerstboom en ook de inkom van het  gemeentehuis krijgt een kerstornament. Traditiegetouw krijgen ook dit jaar de handelaars van uit de gemeente dan weer een kerstboom aangeboden die zij evenwel zelf dienen te versieren. De kostprijs van de ganse bedoening wordt ingeschat op 3000 euro.
 
Windturbines
Het college van burgemeester en schepenen heeft een delegatie van het actiecomité KLAP ontvangen in het kader van de mogelijke inplanting van windturbines in de gemeente. Eerder had het overleg van de burgemeesters van het Pajottenland kennisgenomen van plannen om in iedere gemeente een drietal windturbines neer te zetten. KLAP adviseert nu in een standpuntennota voorlopig niet akkoord te gaan met de plannen en vooreerst nog een aantal zaken uit te zuiveren. Ook burgemeester Luc Deneyer en zijn bestuursploeg blijven op hun hoede zoals blijkt uit de recentste zitting van de gemeenteraad. “Wij willen voorkomen dat her en der initiatieven opduiken en wildgroei optreedt. Vergunningen voor megaturbines klasse 1 worden trouwens afgeleverd door de Bestendige Deputatie en niet door de gemeente. Bovendien zijn er in het ruimtelijk structuurplan van de gemeente alsnog geen locaties voor de inplanting van windturbines voorzien”.      
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief