PAJOTTENLAND - Is er nog geld voor de voorpost?

C21

PAJOTTENLAND - Is er nog geld voor de voorpost?

Colpaert_galmaarden_voorpost_1
Is er nog geld voor de voorpost? - Foto © Marc Colpaert
 

Burgemeester Pierre Deneyer is er vast van overtuigd dat de gemeente Lennik de afgesproken bedragen zal betalen voor de werkingskosten van de voorpost in Tollembeek. Volgens sommige bronnen zou de gemeente Lennik de werkingskosten voor de voorpost in Tollembeek voor de jaren 2011 en 2012 willen schrappen. " Ik heb nog pas vandaag aan burgemeester Willy De Waele de vraag gesteld, wat er van aan is of deze werkingskosten gaan betaald worden ja of neen", aldus Pierre Deneyer. " Mijn collega Willy De Waele was daar zeer duidelijk in en vertelde mij dat de werkingskosten voor de voorpost in Tollembeek betaald worden. Ik twijfel dan ook niet aan zijn woord", vertelde Deneyer. " Moest het ooit zo ver komen dat er toch geen geld op tafel gelegd wordt, dan gaan we dit bekijken met de drie gemeenten(Galmaarden-Bever-Herne), maar vandaag is dit niet aan de orde. Ik wil daar dan ook nu nog niet op reageren", besluit de burgemeester

Het blijft ondertussen rommelen rond de brandweer in het Lennikse schepencollege. Er gaan zoveel geruchten de ronde dat we straks door het bos de bomen niet meer zien. De schepenen vinden dat de brandweerkosten, onder meer door de uitbating van de voorpost in Tollembeek, te hoog oplopen. Ze schrapten alvast de werkingskosten van de voorpost in de begroting van 2011. Nochtans weet de burgemeester De Waele van niets ?

De voorpost zou midden volgend jaar de deuren openen. Oorspronkelijk was er voor volgend jaar ongeveer 89.000 euro voorzien voor het laatste trimester. De schepenen schrapten in de meerjarenplanning ook de 254.000 euro die was ingeschreven voor 2012
De Lennikse burgemeester Willy De Waele vroeg enkele maanden geleden aan de gemeente Gooik om meer bij te dragen in de kosten die de gemeente Lennik moet dragen voor de brandweer. De Lennikse brandweer is ook verantwoordelijk voor de interventies in die gemeente.
«Burgemeester Doomst zegt dat er geen wettelijke grond is om meer te betalen voor de brandweer en dat een grotere financiële inspanning niet mogelijk is voor Gooik.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief