BEVER – Installatie nieuwe seniorenraad

C21

BEVER – Installatie nieuwe seniorenraad

Dsc09934
Uit de Algemene Vergadering werd een eerste bestuur gekozen met voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer, ondervoorzitter Jozef Vanheirstraeten, secretaris Marie-Louise Boeckmans, penningmeester Jean-Jacques Silverans en nog 7 andere bestuursleden. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc09935
De bestuursleden - Foto's Deschuyffeleer
 
Dsc09936
Voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer - Foto © Deschuyffeleer
 

Bever heeft nu ook een gemeentelijke seniorenraad. De ouderenadviesraad wordt een orgaan buiten het kader van de gemeentelijke administratie. De raad heeft wel zijn zetel op het gemeentehuis. De gemeente voorziet alleszins een budget voor de werkings- en administratiekosten.

“De seniorenraad moet uitgroeien tot een adviserend, coördinerend en stimulerend overlegorgaan dat optreedt als woordvoerder van alle senioren tegenover het gemeentebestuur en alle actoren die actief zijn in de sector van het seniorenbeleid en het seniorenwelzijn”, weet schepen van seniorenbeleid Michel Debleser.
 
Tot de Algemene Vergadering kunnen zowel vertegenwoordigers van organisaties met een actieve seniorenwerking als afgevaardigden van bewonersraden van erkende rusthuizen en serviceflatgebouwen als gemandateerden van lokale dienstencentra toetreden. Ook niet-georganiseerde senioren kunnen lid worden van de raad. Wel mag hoogstens 2/3 van de stemgerechtigde leden van hetzelfde geslacht zijn. Per 1 januari 2010 telde Bever overigens 463 zestig-plussers, dit is 20% van de bevolking.
 
Uit de Algemene Vergadering werd een eerste bestuur gekozen met voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer, ondervoorzitter Jozef Vanheirstraeten, secretaris Marie-Louise Boeckmans,   penningmeester Jean-Jacques Silverans en nog 7 andere bestuursleden.
 
Naast de schoolraad, de sportraad, de milieuraad, de cultuurraad en de jeugdraad telt Bever met de seniorenraad dan ook voortaan zes adviesorganen.
 
De seniorenraad treedt de eerste keer naar buiten met een standje op de wintermarkt op zaterdag 8 januari.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2010
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief