Op weg met dichters van AARSCHOT naar BEVER

C21

Op weg met dichters van AARSCHOT naar BEVER

Aankondiging_van_aarschot_naar_bever_-_deschuyffeleer
Repro Deschuyffeleer
 
Weg met Dichters is een driedaags evenement dat bestaat uit de trilogie  Nacht der Poëten, Onderweg en de Ochtend der Poëten.  Weg met dichters biedt dan ook een unieke kans om kennis te maken met het beste wat de poëzie in de lage landen vandaag te bieden heeft.
Op vrijdag 28 januari om 20 u gaat Weg met Dichters van start in het Cultureel Centrum Het Gasthuis in Aarschot. De legendarische Nacht der Poëten krijgt er met Gerrit Komrij, Jean Pierre Rawie, Tjitske Jansen, Geert Van Istendael, Miriam Van hee, Stefan Hertmans, Edith Ringnalda  en nog anderen een volledig nieuw kleedje aangepast.   
Ook muziekliefhebbers blijven tussendoor niet in de kou staan.  No Blues, een Nederlandse band, speelt een vorm van Fusion met elementen uit Amerikaanse muziek, Folk-Blues, en traditionele Arabische muziek, taksim. Dit komt overigens ook tot uiting in het uitgebreid instrumentarium.
Diest, Drogenbos, Huldenberg, Merchtem, Tienen en Vilvoorde zijn op zaterdag de kapelletjes ‘Onderweg’ van Aarschot naar Bever. In elk van deze gemeenten vindt dan een mini-poëzie-happening plaats.  De toeschouwer zit bij wijze van spreken bij de dichters op schoot.
Op zondag 30 januari om 11 u slaat Weg met Dichters uiteindelijk de tenten op in Rosario in Bever voor de  Ochtend der Poëten. In het oud-klooster Rosario zorgt het gezelschap er in een regie van Betty Mellaerts opnieuw voor een beklijvende poëzie-ervaring.
Na afloop wordt met een warme kom soep getoast op een succesvolle editie van Weg met Dichters.
Kaarten voor de Ochtend der Poëten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen in Rosario  054/58  68  20 of via  www.rosario.be. Reserveren is verplicht.
Meer informatie over het volledig programma  kan ingewonnen worden op www.wegmetdichters.be of bij de provincie Vlaams-Brabant, dienst cultuur  op 016/ 26 76 05.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief