BEVER - 40 jaar politiek voor Michel Debleser

C21

BEVER - 40 jaar politiek voor Michel Debleser

Dsc02138-1
Michel Debleser in gesprek met Phara de Aguirre. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Michel_debleser
Foto's © Deschuyffeleer
 
40_jaar_gemeenteraad_leuven
Nestor Cochez (Herne), Michel Debleser (Bever) en Paul Geeraerts (Affligem). - Foto's © Deschuyffeleer
 

Schepen en OCMW-voorzitter Michel Debleser is één van de 21 gemeentelijke mandatarissen uit Vlaams-Brabant die door het provinciebestuur en gouverneur Lodewijk De Witte recent gehuldigd werden voor het minstens 40 jaar onafgebroken bekleden van een politiek mandaat in hun gemeente. Het provinciehuis in Leuven was het decor van het eerbetoon waarbij de jubilarissen bedankt werden voor hun maatschappelijk engagement, hun verantwoordelijkheidszin en hun onverdroten inzet. Een feestelijke receptie sloot de plechtigheid af.

De 66-jarige Michel Debleser werd sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 1970 maar liefst zes keer herverkozen in Bever en nog denkt hij niet aan stoppen. Beroepshalve was Michel ettelijke jaren verbonden aan verschillende Brusselse onderwijsinstellingen. Zo was hij er van 1965 tot 1999 dan ook leraar wetenschappen-aardrijkskunde. 

In de politiek maakte hij met de CVP-meerderheid zijn debuut in 1970 als gemeenteraadslid. Michel was toen 25 jaar. Zo maakte hij tijdens zijn eerste twee legislaturen deel uit van de bestuursploeg van toenmalig burgemeester Jozef Goorickx. Van 1983 tot 2000 mocht Simon Driscart dan de burgemeesterssjerp omgorden. Ook in die periode schreef Michel met zijn partij trouw mee aan het gemeentelijk beleid. Vanaf 1988 is Michel voorzitter van het OCMW. Door de jaren heen wist hij zich zo dankzij de opgebouwde ervaring te ontpoppen tot een belangrijke pijler in het maatschappelijk welzijn van de gemeente. Naast het OCMW-voorzitterschap kreeg hij er als schepen in de bestuursploeg van de huidige burgemeester Luc Deneyer mettertijd ook de portefeuille personeel en informatie bovenop. Het eerste schepenambt liet hij wel over aan Dirk Willem.
Tal van initiatieven en realisaties sieren het verdienstenlijstje van Michel. Zo was hij mee één van de grondleggers van de bouw van de sociale woonwijk Freest en van de aankoop van woningen met verwervingstoelage voor het realiseren van meerdere sociale woningen in eigen regie. Ook stond hij mee aan de wieg van de oprichting en de uitbreiding van de sociale tewerkstelling binnen de gemeente en het OCMW. Onder zijn leiding werd ook het aanbod van OCMW-diensten fel uitgebreid en ging een bijzondere aandacht naar naschoolse kinderopvang.
Met zijn daadkracht zette Michel ook mee de schouders onder de oprichting en de inrichting van de accomodaties voor verschillende sportverenigingen. Als schepen van informatie draagt hij ook mee de verantwoordelijkheid voor het gemeentelijk informatieblad.
Het officieel gedeelte van de plechtigheid in Leuven werd met een kwinkslag afgesloten door gouverneur Lodewijk De Witte en de Beerselse burgemeester Hugo Caesar, die overigens reeds te kennen heeft gegeven aan zijn laatste ambtstermijn toe te zijn. Met veel zin voor optimisme, humor en lef gaven de jubilarissen elkaar na een welverdiend hapje en een drankje terug afspraak over 10 jaar voor de viering van hun dan politiek gouden jubileum als gemeenteraadsmandataris. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief