BEVER - Kampioen in het bloedgeven

C21

BEVER - Kampioen in het bloedgeven

Eerste_bloedinzameling_bever_2011_-_deschuyffeleer__11_
Terug maxi-bloedinzameling in Bever. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Eerste_bloedinzameling_bever_2011_-_deschuyffeleer__3_
Voor Romain Marcil was het de 100ste keer dat hij zich aanbood als bloedgever - © Deschuyffeleer
 
Eerste_bloedinzameling_bever_2011_-_deschuyffeleer__1_
Voor Dirk De Sitter - chauffeur bij De Lijn was het de eerste bloedgifte - © Deschuyffeleer
 
Eerste_bloedinzameling_bever_2011_-_deschuyffeleer__8_
Melvin Buyl mag zich voortaan ook als bloedgever betitelen © Deschuyffeleer
 
Eerste_bloedinzameling_bever_2011_-_deschuyffeleer__13_
Moeten er nog wafels zijn ? © Deschuyffeleer
 

Op de bloedinzameling van dinsdag kwamen maar liefst 241 bloedgevers opdagen. Voor 13 onder hen was dit de eerste gift. Traditiegetrouw was ook deze eerste afspraak van het jaar gekoppeld aan een heuse wafelenbak.  Zo werd gezorgd voor een wafelbeslag op basis van maar liefst  van 26 kg bloem. Meer dan 1200  wafels werden dan ook volledig gratis uitgedeeld aan de bloedgevers en hun gezelschap.

Voor 2010 was Bever goed voor 1033 bloedzakjes. Deze hoeveelheid evenaren of nog overtreffen is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom gaan de Beverse bloedgevers zich dit jaar heel speciaal inzetten om  het onthaal,  het comfort,  de stemming, het vermaak en de verwenning  voor, tijdens  en na het bloedgeven nog te verbeteren. Inmiddels werd de zaal reeds anders ingedeeld en dacht de organisatie aan een alcoholvrije onthaalbar. “Indien er vandaag een bloedafname moest gebeuren waarop minder dan 200 bloedgevers kwamen opdagen dan zitten we zeker in zak en as” sprak voorzitter Philippe Allert .
Voor Romain Marcil was het de 100ste keer dat hij zich aanbood als bloedgever. Naast de welgemeende felicitaties, een getuigschrift en een daverend applaus  werd Romain ook bedacht met een waardebon te verzilveren bij het Bevers restaurant Jobim. Eind dit jaar wordt Romain 65 jaar. “Intussen kan ik nog drie keer doneren” zegt de optimistische Romain.
Voor Dirk De Sitter en Melvin Buyl  was het de eerste bloedgifte. Dirk is chauffeur bij De Lijn, collega van bestuurslid Jean-Luc Delbaer en één van de tien Lijnchauffeurs - met Leerbeek als staanplaats -  die vier keer per jaar Bever weten te vinden voor de bloedinzameling.  Melvin is pas 18 geworden en werd op sleeptouw genomen door de oudere broer. Melvin woont in het naburige Atembeke maar liep school in Bever. Benevens voor het  bloedgeven is Dirk ook wekelijks te vinden op de Beverse voetbalvelden.
Omdat koken geld kost geven de Vrijwillige bloedgevers Bever jaarlijks in de zaal Cosmos een eetfestijn.  Dit jaar geven zij afspraak op 19 en 20 maart aanstaande. De volgende bloedinzameling is gepland op dinsdag  24 mei.  Info en contact Philippe Allert 0476/45 20 68.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief