BEVER - Verkaveling Poreel stap dichterbij

C21

BEVER - Verkaveling Poreel stap dichterbij

Ontwerp_verkaveling_poreel
Verkavelingsproject Poreel - Ligging. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Ontwerp_poreel
 
Onderwerpen_sgemeenteraad_jan_2011-_dechuyffeleer__13_
© Deschuyffeleer
 
Onderwerpen_sgemeenteraad_jan_2011-_dechuyffeleer__12_
Toegangsweg Eeckhout © Deschuyffeleer
 

Er lijkt schot te komen in de verkaveling van All Projects & Developments tussen Poreel en Burght in het centrum van de gemeente. De verkaveling voorziet 18 nieuwe woningen die volgens burgemeester Luc Deneyer  “tegenover de fel toenemende vergrijzing van de bevolking op termijn de leefbaarheid van Bever moeten waarborgen”. De gemeenteraad kon zich dan nu ook vinden in het ontwerp van het wegentracé en  het rooilijnplan.

Voor het aanvullend openbaar onderzoek werden 12 bezwaarschriften ingediend. Net zoals voor het eerste openbaar onderzoek werden alle bezwaren in eerste instantie door het College van Burgemeester en Schepenen weerlegd. De bezwaren hadden onder meer betrekking op het gevaar van de eigenheid van de buurt en de integratie in het landschap door niet afdoende groenvoorziening.
Burgemeester Luc Deneyer kon oppositieraadslid Henk Verhofstadt ook geruststellen dat de terreinen van de verkaveling niet geboekstaafd staan als overstromingsgebied. Heel wat bezwaarschriften hadden betrekking op de vrees voor meer verkeersdrukte. In een voorafgaande mobiliteitsstudie voorgelegd door de aanvrager werden de verwachte bijkomende verkeersbewegingen evenwel getoetst aan de omgevingscapaciteit. Hieruit bleek dat er geen bijzondere verkeersproblemen te verwachten zijn.
Op vraag van oppositieraadslid Marie-Elise Vanderkelen kon de burgemeester ook meegeven dat de projectontwikkelaar instaat voor de kosten voor de aanleg van de wegen. Mettertijd echter zal de gemeente ook het beheer van die wegen voor haar rekening nemen.
Momenteel gaat de ganse procedure haar gang. Het College van Burgemeester en Schepenen dient zich voor 10 februari uit te spreken over het al dan niet verlenen van de verkavelingsvergunning. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief