BEVER - Erosiebestrijdingsplan

C21

BEVER - Erosiebestrijdingsplan

Onderwerpen_sgemeenteraad_jan_2011-_dechuyffeleer__1_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Onderwerpen_sgemeenteraad_jan_2011-_dechuyffeleer__5_
© Deschuyffeleer
 

De gemeenteraad zette het licht op groen voor het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met de provincie Vlaams-Brabant voor het opstellen van een erosiebestrijdingsplan.

Verschillende delen van de gemeente hebben sterk te lijden onder erosie van hellende landbouwgronden door water. Dit brengt niet alleen het verlies van vruchtbare landbouwgrond mee maar ook modder- en wateroverlast voor lager gelegen wijken.
Het gemeentebestuur kende in zijn beleidsplan dan ook een hoge prioriteitsgraad toe aan de bestrijding van erosie door het opstellen van een bestrijdingsplan, het aanstellen van een coördinator en het uitvoeren van kleinschalige bestrijdingsmaatregelen.
Door de hoge graad van expertise, de subsidiemogelijkheden en de campagnes voor het sensibiliseren van de landbouwers door het demonstratieproject ‘Erosiebestrijding Pajottenland’ en het project ‘BodemBreed’ op provinciaal niveau zag het gemeentebestuur een samenwerking met de provincie best zitten.
De eerste fase behelst dan ook het opstellen van een gemeentelijk erosiebestrijdingsplan. De uitvoeringstermijn voor de volledige afronding van het plan bedraagt evenwel 1 jaar door de noodzaak aan afdoend overleg met de betrokken partijen en aan de verschillende veldinventarisaties die slechts in de winter kunnen gebeuren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief