BEVER – Burgemeester wil veilige doortocht

C21

BEVER – Burgemeester wil veilige doortocht

Bever_nieuw_appartement_en_overlast_n-wegen__13_
Kruispunt N495 en N263 - Foto's © Deschuyffeleer
 
Bever_nieuw_appartement_en_overlast_n-wegen__18_
Het wegdek in het centrum van de gemeente - © Deschuyffeleer
 
Bever_nieuw_appartement_en_overlast_n-wegen__6_
Zwaar vervoer beschadigt dak woning - © Deschuyffeleer
 
Bever_nieuw_appartement_en_overlast_n-wegen__19_
foto © Deschuyffeleer
 

De toegenomen en aanhoudende doorstroom van het verkeer doorheen de dorpskom wordt alsmaar een diepere doorn in het oog van de bewoners en het gemeentebestuur. Haast een jaar zit Bever nu al gesandwicht tussen gewestwegen waarop belangrijke herstellingswerken worden uitgevoerd. De omleidingen lopen dwars door de dorpskern.

“Vooral het structureel onderhoud op de gewestweg Edingen-Geraadsbergen (N495) zorgt niet alleen voor meer trafiek maar vooral ook voor meer zwaar vervoer. Het zijn vooral de gewestwegen in de Kamstraat, Kerkhove en Eeckhout die het zwaar te verduren krijgen door de omleidingen”, zegt burgemeester Luc Deneyer. “Door de drukte komt er evenwel ook meer sluipverkeer op onze aansluitende gemeentewegen wat dan weer leidt tot zware schade aan het wegdek en zo de gemeente op termijn op kosten jaagt”, weet de burgemeester nog.
“Het toegenomen verkeer leidt ook tot meer verkeersonveiligheid op de wegen zeker in het centrum waar de druk bezochte basisschool gelegen is”, aldus nog Luc Deneyer. “Ik heb dan ook nog eens sterk aangedrongen op dringend overleg voor meer verkeersveiligheid tussen het gemeentebestuur, de politie en het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer als wegbeheerder en als opdrachtgever van de herstellingswerkzaamheden aan de N495”.
De angel in het verhaal zit hem in het aanslepen, vooral door de extreme winterperiode, van de werken op de steenweg Edingen-Geradsbergen. Die moesten volgens de planning al sinds vorig najaar beëindigd zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief