BEVER / HERNE – Informatieavonden hoogrendementsglas

C21

BEVER / HERNE – Informatieavonden hoogrendementsglas

Aankondiging_hoogrendementsglas1
Repro Deschuyffeleer

In het kader van de actie ‘Kyoto in het Pajottenland’ organiseren het Gooiks Educatief Centrum Paddenbroek samen met een rits partners nu ook in Herne op donderdag 24 februari om 20u in het Parochiaal Centrum in de Lindestraat en in Bever op donderdag 17 maart in de gemeentelijke basisschool aan Kerkhove telkens om 20u een infoavond over het plaatsen van hoogrendementsglas.

Met ‘Kyoto in het Pajottenland’ willen de gemeenten van het Pajottenland op een economisch en ecologisch verantwoorde manier energie besparen bij hun gezinnen door samen hoogrendements dubbel glas te laten plaatsen en alle informatie over de vervanging van raamprofielen door lokale firma’s te centraliseren. In die zin wordt dan ook een samenaankoopactie op het getouw gezet.
 
De actie verloopt in twee stappen. Tijdens de eerste infoavond reikt het energieadviescentrum Dialoog uitleg over de precieze toepassingsmogelijkheden van hoogrendements dubbel glas en energiezuinige ramen. De Woonwinkel doet dan weer de verschillende premies uit de doeken.
 
Tijdens de tweede infoavond, voor beide gemeenten uitsluitend in Herne op maandag 21 maart in het Parochiaal Centrum, stellen dan alle geselecteerde hoofdzakelijk lokale firma’s hun voorwaarden binnen de samenkoopactie voor. Ook alle verzamelde informatie over de Pajotse bedrijven die energiezuinige raamprofielen plaatsen wordt dan ter beschikking gesteld.
 
Via ramen verliest een woning nagenoeg 20% van de warmte. Volgens de organisatoren kan dit verlies teruggedrongen worden door het plaatsen van hoogrendements dubbel glas dat 5 maal beter isoleert dan gewoon glas en 3 maal beter dan gewoon dubbel glas. Ook voor het comfortgevoel in de woning blijken de juiste beglazing en energiezuinige raamprofielen uiterst belangrijk.
 
Verdere info via info@paddenbroek.be of 02/306 45 62.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief