BEVER – Miro Van Vreckem geeft eerste straatconcert

C21

BEVER – Miro Van Vreckem geeft eerste straatconcert

Mirdoel3__1592_x_1060_
Miro's eerste straatconcert. - Foto's © Papa Van Vreckem
 
Mirkleur1__1329_x_885_
Miro in Doel, het kunstenaarsdorp bij uitstek. - Foto's © Papa Van Vreckem
 
Mirkleur2
 

Stilaan krijgt Bever er opnieuw een kunstenaar bij. Deze keer gaat het om de 9-jarige Miro Van Vreckem uit Romont die zo pas zijn eerste straatconcert heeft gegeven in het verlaten kunst- en spookdorp Doel.

“Miro speelt reeds twee jaar diatonische accordeon bij Wilfried Moonen van ’t Kliekske”, zegt zijn trotse vader en all-roundkunstenaar Thierry Van Vreckem. “Hij wou graag eens een straatconcert geven. Doel, het kunstenaarsdorp bij uitstek, leek mij hiervoor de meest zinvolle locatie”.
 
Miro kon er dan ook onmiddellijk rekenen op de belangstelling van de krakers, kunstenaars en bezoekers. “Het heeft alleszins een diepe indruk op hem nagelaten. Even proeven van het kunstenaarschap was voorhem dan ook een rijke ervaring”, geeft papa nog graag mee.
 
De jonge accordeonist laat zich de lofbetuigingen welgevallen en blikt ook al in de toekomst. “Mijn grote droom is muzikant te worden en ooit les te kunnen geven in het bespelen van de diatonische accordeon. Ook droom ik stiekem van het opstarten van een eigen folkgroepje”, klinkt het uit zijn nog jong mondje.
 
Dat Miro onafscheidelijk verbonden is met zijn accordeon beaamt ook mama Vera Heymans, ooit zelf nog een accordeoniste. “Hij heeft zelf mogen een instrument kiezen. Het werd de diatonische accordeon. De ganse dag door is hij druk in de weer met zijn instrument. Het begint bij het opstaan, loopt door bij het terugkeren van school en eindigt steevast ’s avonds, zelfs als er bezoek is”.

Bij Wilfried Moonen blijft Miro intussen drie keer in de week les volgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
Papa Van Vreckem
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief