HERNE / BEVER / GALMAARDEN - Geraardsbergsesteenweg weldra open

C21

HERNE / BEVER / GALMAARDEN - Geraardsbergsesteenweg weldra open

Dsc00794
Burgemeester Kris Poelaert is opgetogen met het nakend einde van de werkzaamheden - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc00792
Kruispunt Geraardsbergsesteenweg/Breemstraat - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het werkbezoek van minister Hilde Crevits in Herne kwamen ook de wegeniswerken aan de N495 of de gewestweg Edingen-Geraardsbergen ter sprake. Zij liet verstaan dat de werkzaamheden alleszins voltooid zullen zijn eind april en mogelijk zelfs eerder.

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant, licht toe dat de opleveringsdatum van eind december geen enkele rekening hield met eventueel weerverlet. Gezien het natte najaar en vooral de vroege intrede van koning winter met zijn extreme sneeuw- en vriestoestanden was het vlug duidelijk dat deze datum niet realistisch en zeker niet haalbaar was. Steeds volgens de communicatieverantwoordelijke werden de aangelanden van bij het begin van de werken perfect op de hoogte gebracht van een mogelijke vertraging en de daarop aansluitende verdaging van de oplevering.
Indien de winter nu verder wegtikt zonder bijkomende uiterst koude temperaturen of andere winterse toestanden heeft de AWV-man een goed oog in het verloop. “In optimale omstandigheden kunnen de werken reeds eind deze maand voltooid zijn maar de maand maart is en blijft een maand met veel mogelijke verrassingen”, aldus nog Anton De Coster.
Burgemeester Kris Poelaert is opgetogen met het nakend einde van de werkzaamheden. “Het afgelopen jaar kregen reeds enkele gewestwegen doorheen onze gemeente een fraaie opknapbeurt. Nu ook binnen afzienbare tijd de herstelde Geraardsbergsesteenweg terug voor het verkeer zal open zijn, vraagt enkel nog de Assesteenweg in Kokejane en Herfelingen een grondige aanpak. Die komt er aan in 2013. Al de werken maken dat de gewestwegen beduidend minder geluidslast voor de omwonenden veroorzaken en ook heel wat meer verkeersveilig zijn”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief