LENNIK / GOOIK / PEPINGEN /ROOSDAAL / BEVER / HERNE - Infoavonden over opvoeding in het Pajottenland

C21

LENNIK / GOOIK / PEPINGEN /ROOSDAAL / BEVER / HERNE - Infoavonden over opvoeding in het Pajottenland

Infoavonden_opvoeding_2011_p200
Repro EP

Het Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland organiseert in 2011 zeven informatieavonden over opvoeding. Verschillende onderwerpen zoals o.a. cyberpesten & veilig internet, peuterpuberteit en huiswerkbegeleiding komen aan bod. De eerste avond is een theatervoorstelling en informatiesessie en vindt plaats op maandag 21 maart in Lennik. Het thema van deze eerste avond is drugs- en alcoholpreventie.

Het Lokaal Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland bestaat uit: Gemeente Gooik - Gemeente Lennik - Gemeente Pepingen - Gemeente Herne - OCMW Roosdaal - Gemeente Bever - Arch’educ - Centrum voor het Jonge Kind - Huis van het Kind - CAW Delta - JAC Delta - Opvoedingspunt Pajottenland - Intergemeentelijke alcohol- en drugpreventiedienst Pajottenland - Preventieteam Jongerenwelzijn en wordt ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.
 
Het Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland verenigt verschillende organisaties die werken rond opvoeding. Vorig jaar organiseerde het platform o.a. de Samenspeeldag in Bellingen. In 2011 staan er zeven informatieavonden op het programma.
 
De invalshoeken van de informatieavonden zijn zeer divers. Verschillende leeftijdscategorieën van kinderen komen aan bod. Zowel de opvoeding van kinderen (peuterpuberteit, verlies en rouw, EHBO, cyberpesten) als tieners (communiceren met tieners, drugs en alcohol) passeren de revue. De begeleiding is in handen van sprekers die kunnen putten uit hun uitgebreide professionele ervaring.
 
Volgende informatieavonden zijn gepland:
- Drugs en alcohol, 21 maart, 19u30, Feestzaal, Sint-Martens-Lennik
- EHBO bij jonge kinderen, 23 maart, 20u, Parochiezaal, Pepingen
- “Neen, ik wil niet. Ikke doen.” De peuterpuberteit, 27 april, 20u, Gemeenteschool, Bever
- Communiceren met tieners, 1 juni, 20u, Jeugdhuis Guuk, Gooik
- “Luister nu ook eens naar mij”. Verlies en rouw bij jonge kinderen, 22 september, 20u, Feestzaal, Sint-Pieters-Kapelle (Herne)
- Cyberpesten en veilig internet, 18 oktober, 20u, Pastorie van Gaasbeek, Lennik
- Huiswerkbegeleiding, 16 november, 20u, Ontmoetingscentrum, Borchtlombeek (Roosdaal)
 
Iedere avond wordt afgerond met een drankje. Zo kan men andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Men kan die avond ook heel wat informatie over opvoeding terugvinden in de folders die ter beschikking zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief