BEVER/ REGIO - Sassafras De Bruyn laureaat Junior Journalistenwedstrijd van het Davidsfonds

C21

BEVER/ REGIO - Sassafras De Bruyn laureaat Junior Journalistenwedstrijd van het Davidsfonds

Sassafras_de_bruyn__foto_editiepajot
 

Zaterdag werden de winnaars van de Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds bekend gemaakt. Meer dan 35.000 jongeren gingen aan de slag met het thema Film. Tijdens het Filmfestival van de Winnaars in Metropolis, Antwerpen worden de beste opstellen bekroond door Timo Descamps. Bovendien worden de winnende verhalen op het witte doek vertoond. Hieronder vindt u in primeur de namen van de winnaars.

Vier laureaten op de rode loper
Voor een goed verhaal over film moet u bij de Junior Journalisten zijn. Zo schreef Jehona Gashi uit Bredene (reeks 1, 3de graad basisonderwijs), een doorleefd verhaal over een waar gebeurde oorlogsfilm. Tot zijn eigen verbazing duikt het hoofdpersonage van Laura Brusselaers uit Neerpelt (reeks 2, 1ste graad secundair) dan weer op in zijn eigen lievelingsfilm. Het verhaal van Tara D’huyvetter uit Maarkedal (reeks 3, 2de graad secundair) beklijft door zijn subtiele spanning en beeldrijke taal. Het relaas van de eenzame setbouwer geschreven door Sassafras De Bruyn (foto) uit Bever (reeks 4, 3de graad secundair - Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen- ) greep de jury naar de keel.
 
Geen winnaars zonder prijzen
Tot 1.000 euro boeken, vakantieweekends, journalistenstages, een ontmoeting met hun favoriete auteur of journalist, een exclusief bezoek aan het Filmfestival van Gent, een stapel Dvd’s én hun tekst gepubliceerd in een wedstrijdboek, dat zijn de prijzen die deze Junior Journalisten mee naar huis krijgen. Maar dat is niet alles. Want ook hun scholen vieren mee. Bovendien werden de winnende verhalen verfilmd met Jelle Cleymans en Govert Deploige in de hoofdrol. Tijdens het Filmfestival van de Winnaars worden de films op het grote doek vertoond.
 
Schoolkrant in de spotlight
Voor het eerst wordt ook de beste schoolkrant bekroond. Die eer gaat naar de leerlingenredactie van Druppel van school De Bron uit Tielt. Zij gaan naar huis met een journalistenopleiding in het vooruitzicht.
 
Meer info:  www.juniorjournalist.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief