BEVER – De Ventoux beklimmen voor mazelenvaccins

C21

BEVER – De Ventoux beklimmen voor mazelenvaccins

Run_for_life_voorbereiding_bever_-_foto_deschuyffeleer__2_
Een ruime delegatie van het Run for Life-Ventoux-team - Foto's © Deschuyffeleer
 
Run_for_life_voorbereiding_bever_-_foto_deschuyffeleer__4_
Hilde Demecheleer uit Galmaarden, Nancy Van Reephingen uit Gooik, Christel Cornelis en Ellen Van Quekelberghe uit Ninove - Foto's © Deschuyffeleer
 
Run_for_life_voorbereiding_bever_-_foto_deschuyffeleer__8_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Run_for_life_voorbereiding_bever_-_foto_deschuyffeleer__15_
Van aan het kaatsplein vertrokken Artsen-zonder-Grenzen-sportievelingen voor een trainingstocht van 17 km ter voorbereiding van hun beklimming van de Mont Ventoux van volgende maand - Foto's © Deschuyffeleer
 

Het kaatsplein in Freest was de plaats van afspraak voor een twintigtal sportievelingen van Run For Life voor Artsen zonder Grenzen. Van hier uit vertrokken zij voor een trainingstocht van 17 km ter voorbereiding van hun beklimming van de Mont Ventoux van volgende maand.

Meer dan 13 000 euro, dat is het bedrag dat de sportievelingen van Run for Life vorig jaar onder de leiding van Chris Spooren inzamelden voor Artsen zonder Grenzen. Ook dit jaar nemen 11 lopers en 2 fietsers, ondersteund door 7 logistiekers, deel aan Run For Life 2011. Met hun Ventoux-actie beogen zij terug een serieus steentje bij te kunnen dragen aan de Artsen zonder Grenzen-vaccinatiecampagne tegen mazelen.  
“Te vaak denken we dat mazelen een onschuldige kinderziekte is. Nochtans is het één van de belangrijkste doodsoorzaken bij kinderen.  Elke minuut sterft een kind aan mazelen, vooral in Afrika en Azië. Deze cijfers zijn nog schokkender als je weet dat er al dertig jaar een doeltreffend  vaccin bestaat dat slechts  0.23 € kost”, zegt Hilde Demecheleer, cultuurfunctionaris van Galmaarden en tevens één van de deelnemers aan het Ventoux-evenement.
Op zaterdag 21 mei binden dan ook 11 lopers en 2 fietsers, ondersteund door 7 logistiekers, de strijd aan met de mythische Mont Ventoux. Daarvoor krijgen Hilde Demecheleer uit Galmaarden, Nancy Van Reephingen uit Gooik, Christel Cornelis en Ellen Van Quekelberghe uit Ninove het gezelschap van sportievelingen uit onder meer Kluisbergen, Buggenhout, Overpelt, Leuven en Belsele.
De Franse Mont Ventoux is met zijn 1909 m  één van de meest tot de verbeelding sprekende natuurfenomenen van de wereld. Deze kale berg vormt al decennialang het decor voor heel wat sporttragiek en -heroïek. “Velen zullen zeggen dat het gekkenwerk is om 26 kilometer naar boven te fietsen. Toch zijn we steevast van plan om ons engagement na te komen. Ook de mensen van Artsen Zonder Grenzen werken dagelijks in extreem moeilijke omstandigheden. Dat alleen is voldoende motivatie voor ons om door te bijten. We sporten immers niet alleen voor onszelf, maar tegelijk ook voor de verbetering van het lot van anderen. En dat maakt onze inspanning zo veel zinvoller”, aldus nog een gedreven Hilde.
De actie steunen kan nog door een bedrag naar keuze over te schrijven naar rekening  BE45 1420 5130 0089 GEBABEBB met de mededeling ‘Ventoux 2011’. Voor giften vanaf 40 euro wordt een fiscaal attest bezorgd.
Bijkomende info: Hilde Demecheleer 0496/41 63 87
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief