BEVER - Gemeentesecretaris werkt ook deeltijds voor OCMW

C21

BEVER - Gemeentesecretaris werkt ook deeltijds voor OCMW

Aankondiging
Repro Deschuyffeleer

Nu Monique Hemmerechts als gemeentesecretaris na een langdurige afwezigheid om gezondheidsredenen op rust is gesteld bereikten het gemeentebestuur en het OCMW een nieuw akkoord voor de praktische invulling van de functie van secretaris in de beide organisaties.

Als kleine gemeente met amper 2000 inwoners is het financieel niet haalbaar om in beide besturen een secretaris aan te stellen. In het verleden was het de gemeentesecretaris die beide opdrachten cumuleerde zonder enige rechtstreekse ondersteuning weliswaar. Ook nu zien het gemeentebestuur en het OCMW de functie van secretaris in dezelfde handen. De nieuwe secretaris krijgt er op termijn wel een contractuele halftijdse hulpkracht bij zowel bij de gemeente als bij het OCMW.
 
Er werd afgesproken dat ook nu de gemeente een voltijdse secretaris voorziet die dan via een beheersovereenkomst voor 12 uur per week ter beschikking zal worden gesteld van het OCMW. Voor de ondersteuning op administratief en beleidsondersteunend vlak krijgt de nieuwe secretaris er wel de hulp bij van een deskundige voor de gemeentelijke zaken en van een administratief medewerker voor het OCMW. De eerdere deeltijdse voorziene functie van secretaris bij het OCMW komt zo te vervallen zodat het kostenplaatje voor de secretaris ongewijzigd blijft.
 
Beide besturen rekenen zo via de secretaris en de hulpkrachten het beleid en de betrokken diensten meer inhoudelijk te kunnen ondersteunen. De personeelsmeerkost voor de bijkomende functie van deskundige als ondersteuning van de secretaris bij het gemeentebestuur wordt op 27 423 euro ingeschat. Via de beheersovereenkomst voor de secretaris hoopt het gemeentebestuur van het OCMW wel nagenoeg 22 228 euro te recupereren.
 
Nieuwe secretaris gezocht
De gemeenteraad stelde de functie van gemeentesecretaris vacant. De nieuwe secretaris zal wel ook deeltijds moeten werken voor het OCMW. Door de taalfaciliteiten in de gemeente dienen de kandidaten naast de gebruikelijke voorwaarden alleszins ook in het bezit te zijn van een SELOR-attest waaruit de grondige kennis van het Frans blijkt. De examens zijn gepland in september. De huidige interim-secretaris Ann Sevenoo blijkt alleszins geen kandidaat te zijn.      
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief