BEVER - Centrum Akrenbos in een nieuw kleedje

C21

BEVER - Centrum Akrenbos in een nieuw kleedje

Kermis_en_instap_akrenbos_-_deschuyffeleer__10_
Plechtige instap van de Akrenbosstraat met special gast Elke Van Den Borre, eredame Miss België 2010 - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kermis_en_instap_akrenbos_-_deschuyffeleer__28_
De plechtige instap gebeurde onder ruime belangstelling van zowel de lokale bevolking, van het gemeentebestuur en van de verschillende actoren nauw betrokken bij deze werken - Foto © Deschuyffeleer
 
Kermis_en_instap_akrenbos_-_deschuyffeleer__23_
Elke Van Den Borre, eredame Miss België 2010- © Deschuyffeleer
 
Kermis_en_instap_akrenbos_-_deschuyffeleer__2_
Burgemeester Luc Deneyer - © Deschuyffeleer
 
Kermis_en_instap_akrenbos_-_deschuyffeleer__5_
© Deschuyffeleer
 
Kermis_en_instap_akrenbos_-_deschuyffeleer__31_
Wie de snelheidsbeperking in de schoolomgeving niet respecteert wordt door de rode rem onmiddellijk een halt toegeroepen - © Deschuyffeleer
 
Kermis_en_instap_akrenbos_-_deschuyffeleer__38_
Schepen Dirk Willem en Peter Van der Borght, Jan Vosters, Raines Schiffnes, , Filip Dewilde en Bert Solias van de nv Roos uit Arendonk; Hendrik De Wael voor Aquafin; Luc en Jo Van de Sype en Patrick Decat voor Arcadis; Mare Van der Putten voor de V.M.W.- Foto © Deschuyffeleer
 
Kermis_en_instap_akrenbos_-_deschuyffeleer__43_
Minivoetbalploeg De Bloedgevers: winnaars van ' De Beker van Akrenbos' - © Deschuyffeleer
 

Het feestgedruis van de jaarlijkse kermis op Akrenbos was meteen ook de aanleiding om de vernieuwde doortocht van het vernieuwd gehuchtscentrum officieel te openen. De wegeniswerken waren ook een goede gelegenheid om de nutsleidingen en de verkeersveiligheid bij te stellen. Het gemeentebestuur had alle inwoners dan ook uitgenodigd op een receptie in de feesttent om samen te klinken op de goede afloop.  

De werken kostten in totaal 1,5 miljoen euro waarvan 600.000 euro dient gedragen door de gemeente.
De firma Roos uit Arendonk stak van wal met de verbeteringswerken vorig voorjaar en kreeg volgens het bestek 150 dagen om alles tot een goed einde te brengen. “De last voor de buurtbewoners tot een minimum beperken was een voortdurende uitdaging”, zegt projectleider Peter Vanderborgt. “Zo noteerden wij uiteindelijk zeer weinig klachten en problemen”.
“Er werd ook veel aandacht besteed aan de verkeersveiligheid voor de buurtbewoners en zeker voor de schoolkinderen”, zegt burgemeester Luc Deneyer. “Vooral de snelheid baart ons zorgen, zeker ook in de schoolomgeving. Er werd dan ook een rode rem ingebouwd, de basissnelheid wordt teruggebracht tot 50 km en er zijn nu ook voetpaden en parkeerplaatsen voorzien”.
Wie de snelheidsbeperking in de schoolomgeving niet respecteert wordt door de rode rem onmiddellijk een halt toegeroepen.Het negeren van het verkeerslicht houdt alleszins een zware boete in. Ook zal actie ondernomen worden tegen wildparkeren op de voetpaden. “In eerste instantie preventief maar als het moet ook repressief”, aldus nog de burgemeester.
Tijdens de werken werden ook de aardgasleiding en een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Ook werden de oude asbestleidingen voor de watervoorziening vervangen. Het laagspanningsnet werd dan weer ondergronds gebracht en er kwamen ook nieuwe verlichtingsmasten. Tot slot werd ook de verbinding met de Kouterstraat in Geraardsbergen doorgetrokken. Ook werden kosten nog moeite gespaard  voor de verfraaiing van de omgeving van de St-Gerionskerk  met inbegrip de gedenkplaat voor de gesneuvelden.
De plechtige instap gebeurde onder ruime belangstelling van zowel de lokale bevolking, van het gemeentebestuur als van de verschillende actoren nauw betrokken bij deze werken. Als special gast riep het gemeentebestuur de hulp in van Elke Van Den Borre, eredame Miss België 2010. Heel binnenkort wordt zij een Beverse nieuwe inwoonster.
In de namiddag was het dan ook in en rond de kermistent  één en al leute en plezier. Zoals ieder jaar namen een zestal minivoetbalploegen het  tegen elkaar op. De inzet was dan ook de ‘Beker van Akrenbos’. Net zoals vorig jaar werd het pleit gewonnen door de ploeg ontstaan uit De Bloedgevers. Zij wonnen in de finale met een verdiende 4-0 van de ploeg Gratis Vat.
Later op de avond werd het kermisweekend afgesloten met een optreden van het duo Erik en Sanne.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief