BEVER gaat prat op zijn seniorenbeleid

C21

BEVER gaat prat op zijn seniorenbeleid

Bezoek_gedeputeerde_swinnen_sociaal_beleid_-_deschuyffeleeer__4_
Werkbezoek provinciaal gedeputeerde voor welzijn Monique Swinnen aan de Beverse senioren - Foto's © Deschuyffeleer
 
Bezoek_gedeputeerde_swinnen_sociaal_beleid_-_deschuyffeleeer__9_
Veerle Ricour, Debby Versteldt en gedeputeerde Monique Swinnen - © Deschuyffeleer
 
Bezoek_gedeputeerde_swinnen_sociaal_beleid_-_deschuyffeleeer__1_
Schepen Michel Debleser, burgemeester Luc Deneyer, gedeputeerde Vlaams-Brabant Monique Swinnen en voorzitter seniorenraad Marie-Jeanne Deschuyteneer - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een werkbezoek aan Bever gaf provinciaal gedeputeerde voor welzijn Monique Swinnen, helemaal overgewaaid vanuit Leuven, het startschot van een nieuwe provinciale campagne om senioren te sensibiliseren voor het bekomen van een telefoonpremie. Dat dit niet toevallig gebeurde in het kleine Bever met zijn amper 2000 inwoners is geen toeval. Het landelijke Bever telt immers naar verhouding een vrij hoog aantal senioren. De gemeente beschikt ook over een degelijk werkende seniorenraad. Ook komt er een ouderenbehoefteonderzoek. Met haar bezoek wilde de gedeputeerde Bever dan ook een riem onder het hart steken voor zijn uitgebalanceerd beleid voor de senioren. 

Een telefoontje is soms het enige sociaal contact dat een vereenzaamde bejaarde rest. Maar telefoneren kost ook veel geld. Omdat die telefoontjes belangrijk zijn, geeft de provincie aan senioren met een beperkt inkomen een jaarlijkse financiële steun van 40 euro. In die zin bemiddelt sociaal assistente bij het Bevers OCMW Veerle Ricour jaarlijks voor een 30-tal dossiers. “Feit is dat maar weinig behoeftigen weten dat zij kunnen genieten van een bijdrage voor hun telefoonrekening. Wij zijn maar al te blij dat wij met dit project minderbedeelden in die zin kunnen van dienst zijn en er tevens kunnen toe bijdragen dat zij zich minder sociaal geïsoleerd, minder eenzaam en minder afgesneden van de buitenwereld voelen”, zegt zij. “Wij zijn dan ook bijzonder fier“, luidt het bij OCMW-voorzitter Michel Debleser , “dat wij er kunnen voor zorgen dat degenen die recht hebben op een tegemoetkoming die ook daadwerkelijk krijgen”.
Ouderenbehoefteonderzoek
Monique Swinnen prees ook de werking van de piepjonge gemeentelijke seniorenraad. Omdat het voor Bever een voortdurende zorg is de senioren wel degelijk goed bij het beleid te betrekken, wil het gemeentebestuur samen met het OCMW nog meer te weten komen over de senioren in de gemeente. Er staat dan ook een ouderenbehoefteonderzoek op stapel, waarvan de resultaten mee zullen dienen voor het opstellen van het nieuw gemeentelijk sociaal beleidsplan. Om tot relevante resultaten te komen dienen de betrokkenen aangespoord om aan de enquête deel te nemen. In die zin biedt voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer graag de diensten van haar seniorenraad aan. Op gemeentelijk vlak krijgt het project ook  de ondersteuning van Debby Versteldt.
Het werkbezoek werd bijgewoond door burgemeester Luc Deneyer, OCMW-voorzitter Michel Debleser, eerste schepen Dirk Willem en gemeenteraadslid Marie-Elise Vanderkelen. Ook voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer en een ruime delegatie van de seniorenraad tekenden present.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief