BEVER – Bliksem zet stallingen in vuur tijdens buurtfeest

C21

BEVER – Bliksem zet stallingen in vuur tijdens buurtfeest

Brand_bever_blikseminslag_3_sep_2011-_deschuyffeleer__1_
Editiepajot - Blikseminslag en brand in Torrezeel (Bever) - Foto's © Deschuyffeleer
 
Brand_bever_blikseminslag_3_sep_2011-_deschuyffeleer__2_
© Deschuyffeleer
 
Brand_bever_blikseminslag_3_sep_2011-_deschuyffeleer__15_
© Deschuyffeleer
 
Brand_bever_blikseminslag_3_sep_2011-_deschuyffeleer__17_
© Deschuyffeleer
 
Brand_bever_blikseminslag_3_sep_2011-_deschuyffeleer__20_
© Deschuyffeleer
 

Enkele felle bliksemschichten en donderslagen hebben zaterdagavond het dak van de stallingen van de boerderij van Geert Van Vooren op het gehucht Torrezeel in lichtelaaie gezet. De stalzolder met stro en hooi brandde volledig uit. Een stier die nog in de stallingen aanwezig was kon tijdig uit de vuurhaard gered worden. Op het ogenblik van de brand waren de bewoners van de hoeve even verderop op een buurtfeest.

Het was omstreeks 23u dat een hevig onweer met striemende regenvlagen en strakke windstoten boven Bever losbarstte. De inwoners van de gehuchten Torrezeel en Romont waren toen volop hun jaarlijks buurtfeest aan het vieren. Sylvia De Bruyne en Jeroen Nerinckx, de buren van de getroffen boerderij en die door omstandigheden hadden moeten afmelden voor het buurtfeest, zagen plots van in hun huis een helse bliksemschicht en hoorden meteen daarop een doffe knal. “Wij haastten ons naar buiten om te zien of er geen schade aan onze woning was”, doet de geschrokken buurvrouw haar verhaal. “Plots zagen wij wel bij onze buren vlammen en rook opstijgen uit het dak van de stallingen. Ook kwam ons een brandgeur tegemoet. Toen kwamen ook al de eerste feestvierders van het buurtfeest aangelopen en kon begonnen worden met het trachten te blussen van de brand”.
 
De verwoede pogingen van de talrijke aanwezigen om de brand alsnog te blussen konden echter niet beletten dat de uitslaande brand het dak van de stallingen totaal vernielde. De woning kon wel gevrijwaard worden. Door het doortastend optreden van de wijkinspecteur Ronny Vandercammen, zelf een inwoner van Romont en aanwezig op het buurtfeest, konden de hulpdiensten zeer snel verwittigd worden en naar de plaats van het onheil gegidst worden. Dit laatste is in het uitgestrekte Bever met zijn talrijke smalle wegen en zijn gehuchtbenamingen in plaats van straatnamen overigens niet zo evident.
 
Zo was de brandweer van Edingen al na 20 min ter plaatse. Ook de korpsen van Lessen en Geraardsbergen kwamen in versterking met tankwagens. Eens de brand onder controle kon begonnen worden met het uithalen van de smeulende balen hooi en stro met een verreiker.
De brandweer bleef nog een hele poos ter plaats om opflakkeringen te voorkomen.
 
Bij de brand werd niemand gewond. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG De Schuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief