BEVER - Een straatfeest met een nare nasmaak

C21

BEVER - Een straatfeest met een nare nasmaak

Straatfeest_torrezeel___deschuyffeleer__9_
“Ieder jaar wordt ons gezelschap alsmaar groter” weet Luc Van Vooren. Samen met een zestal buurtbewoners vormt hij de kern van het organisatiecomité. Hier op de foto Luc Van Vooren samen met Thierry, Marie-Noëlle, Raymond, Fabienne, Brigitte en Patricia.
 
Straatfeest_torrezeel___deschuyffeleer__4_
Ook de talrijke kinderen waren er beslist graag bij - © Deschuyffeleer
 
Straatfeest_torrezeel___deschuyffeleer__5_
 
Straatfeest_torrezeel___deschuyffeleer__6_
 
Straatfeest_torrezeel___deschuyffeleer__8_
 

In Romont en Torrezeel zijn de buren niet vies van een kleine of grote inspanning voor het welslagen van hun stratenfeest. Wat ooit startte in de schuur van het toenmalig Pajottenhof in Romont is thans uitgegroeid tot een kleine Vlaamse kermis. Voor de vijfde editie die dit jaar haar tenten opsloeg in Torremont kwamen dan ook 125 bewoners opdagen.

“Ieder jaar wordt ons gezelschap alsmaar groter” weet Luc Van Vooren. Samen met een zestal buurtbewoners vormt hij de kern van het organisatiecomité. “Dat wij voor een bijdrage van 25 euro per persoon een volledige maaltijd met alles er op en er aan kunnen aanbieden verklaart zeker mede de talrijke opkomst”. “Zo zorgen een tiental buurvrouwen eigenhandig voor het dessert”, weet ook Thierry te vertellen. “Niet alleen heel lekker maar ook een manier om de kostprijs te drukken”, voegt hij er schalks aan toe. 
“Eigen aan ons feestje is ook, zoals het in Bever betaamt, dat Nederlands-, Frans- en tweetaligen het best met elkaar kunnen vinden. Dat geldt trouwens ook voor de talrijke kinderen die deel uitmaken van het gezelschap “ geeft Luc met veel voldoening graag mee. 
De feestvierders mochten ook genieten van de logistieke steun van de gemeente zoals bijkomende tenten, toiletten en nadars.
Met een joviale ontvangst, lekker eten, een prima bediening, een aangenaam kader en een leuke sfeer kon de organisatie in principe niet meer stuk. Dat was echter buiten de weergoden gerekend. In de buurt van 22u30 barstte er pal boven Torrezeel een hevig onweer los dat gepaard ging met hevige rukwinden. Voor de familie van Geert Van Voorden die deel uitmaakte van de feestvierders werd het feestje plots een hel toen bleek dat een blikseminslag zijn boerderij, gelegen op amper 100m van het feestgebeuren had getroffen met een uitslaande brand van een zolderverdieping van een stal tot gevolg.
Torrezeel is niet alleen solidair als het om feesten gaat, ook bij tegenspoed werd bewezen dat de uitdrukking ‘men is beter met een goede buur dan een verre vriend’ geen holle woorden zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief