BEVER – Nieuwe verkeersregeling op de Plaats

C21

BEVER – Nieuwe verkeersregeling op de Plaats

Verkeerslichten_en_wegversmalling_bever__13_
Burgemeester Luc Deneyer - Foto's © Deschuyffeleer
 
Verkeerslichten_en_wegversmalling_bever__1_
Doortocht aan De Post - © Deschuyffeleer
 
Verkeerslichten_en_wegversmalling_bever__4_
© Deschuyffeleer
 
Verkeerslichten_en_wegversmalling_bever__11_
© Deschuyffeleer
 

Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant heeft voorlopige verkeerslichten geplaatst op de Plaats/Kerckhove om er het doorgaand verkeer op de gewestweg voortaan alternerend te laten verlopen. Tevens werden bij wijze van proef de voetpaden verbreed en de parking aan de kerk deels afgesloten. Toekomende maand wordt de proefopstelling geëvalueerd.

De maatregelen komen er na aanhoudende klachten van de buurtbewoners en de schoolgemeenschap over de veiligheid van de zwakke weggebruikers op de niet afdoend afgeboorde en de te smalle voetpaden. Die voetpaden werden overigens ook nog geregeld noodgedwongen gebruikt door het doorgaand verkeer om elkaar in de trechter ter hoogte van de post te kunnen kruisen. Ook het alsmaar drukker zwaar vervoer blijft een voortdurende doorn in het oog van de omwonenden.
 
De maatregelen komen er na overleg vanuit het gemeentebestuur met de buurt, de schoolgemeenschap, de politie en het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer als wegbeheerder. Om het impact van de ingrijpende maatregelen te kunnen inschatten wordt in eerste instantie overgegaan tot proefopstellingen. Zo legde de opstelling van de verkeerslichten onmiddellijk het effect op het uitrijden uit de Kerkweg en de Strontketse bloot. Ook is er nu blijkbaar minder parkeergelegenheid beschikbaar voor de auto’s die de schoolkinderen komen afzetten en ophalen. Bovendien treedt er tijdens de spitsuren vrij vlug fileleed op, een nooit eerder gezien leed in de gemeente.
 
“Er diende dringend iets te gebeuren voor de bescherming van de schoolkinderen, de kinderen van de kinderopvang in het Sterretje en de andere voetgangers”, komt burgemeester op de proppen. “Elkaar kruisende voertuigen van enige omvang dienden onvermijdelijk de al te smalle voetpaden te gebruiken en brachten er zo de zwakke weggebruikers in gevaar”. Het duidelijk afbakenen van bredere voetpaden kon er echter niet zonder het doorgaand verkeer te verplichten beurtelings door het centrum te rijden door het inschakelen van verkeerslichten.
 
“Met het ganse project beogen wij ook het zwaar vervoer tussen de uitrit op de A8 in Bassilly en de industriezone in Geraardsbergen, dat nu nog gretig gebruik maakt van  de gewestweg doorheen het centrum, af te stoten”, aldus nog de burgemeester. “Naast deze maatregelen zijn er overigens ook nog een tonnagebeperking en een herschikking van de parking op de Plaats in de maak”.
 
Het gemeentebestuur wil de eerbiediging van de nieuwe regeling onmiddellijk daadwerkelijk afdwingen. Zo komt er ook een verhoogd toezicht van de politie op het parkeren in de omgeving van de scholen. Tevens zijn er maatregelen in aantocht om sluikverkeer op de alternatieve wegen in de buurt vrijwel onmiddellijk in de kiem te smoren.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief