Sprokkels uit de BEVERse gemeenteraad

C21

Sprokkels uit de BEVERse gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad
Budget kerkfabriek St-Martinus
De gemeenteraad stemde in met een toelage van 16 876 euro aan de kerkfabriek St-Martinus voor het komende jaar. Dit bedrag ligt volgens schepen van Financiën Marleen Flamant volkomen in de lijn van de voorafgaande jaren. Er is wel een lening van 55 000 euro ingeschreven voor het bekostigen van herstellingswerken aan het dak. De werken worden evenwel allicht nog niet in 2012 uitgevoerd.
 
Naar aanleiding van de klassering van de kerk als beschermd monument werd inmiddels een nieuw dossier ingediend dat wellicht zal uitmonden op hogere subsidies. Oppositielid Henk Verhofstadt wou tussendoor wel weten of de gemeenteraad daadwerkelijk zicht heeft op de kostprijs van de herstellingen. Schepen Marleen Flamant verwees hierop naar het beperkt aantal gespecialiseerde firma’s die zich aanmelden voor het uitvoeren van werken aan kerkdaken. Burgemeester Luc Deneyer gaf ook nog mee dat ook het kerkbestuur, net als de andere overheden, gehouden is aan openbare aanbestedingen.
 
Ter Eecke
De nieuwe straat in de private verkaveling Danneels in Eeckhout-Poreel krijgt de naam Ter Eecke mee. Dat legde de gemeenteraad principieel vast na advies van de cultuurraad. ‘Ter’ staat voor ‘boom’ in het Oud-Germaans terwijl ‘Eke’ teruggaat op een onderdeel van een plaatsnaam dat verwijst naar ‘eikenbos’.
 
In zijn advies hield de cultuurraad rekening met het feit dat de nieuwe straatnaam ook voor Franstaligen vlot hanteerbaar moet zijn. Zo situeert zich in het Franse kanton Steenvoorde overigens ook de gemeente ‘Eecke’, nu al gejumeleerd met gelijknamige dorpen in België, Zwitserland en Duitsland.
 
Er volgt nu nog een openbaar onderzoek waarbij eventuele opmerkingen en bezwaren tegen de nieuwe naam kunnen worden ingediend bij het gemeentebestuur.
 
Overigens zijn begin deze week de werken in de verkaveling van start gegaan.
 
Nieuwe secretaris
De procedure voor de benoeming van een nieuwe gemeentesecretaris krijgt de eerstkomende weken haar beslag. Voor de functie hebben zich 8 kandidaten aangemeld. Bij de indiensttreding zal de nieuwe secretaris een functiebeschrijving dienen te ondertekenen. Die functiebeschrijving werd zopas door de gemeenteraad goedgekeurd.
 
Kinderhoogdagen
Voor het gezamenlijk opzetten van de Kinderhoogdag in Herne in maart toekomend jaar keurde de gemeenteraad de overeenkomst met de provincie Vlaams-Brabant en de overige Pajotse gemeenten goed. De contractuele overeenkomst van enkele jaren terug met de  Jeugddienst van de provincie Vlaams-Brabant wordt nu overgenomen door de provincie zelf.
 
Met het project Kinderhoogdagen willen de deelnemende partijen kinderen van 3 tot 12 jaar onder begeleiding van hun ouders en grootouders of van een jeugdvereniging de eerste culturele ervaringen verschaffen. Daarnaast nemen zij zich ook voor de kinderen laagdrempelig te laten kennismaken met zo veel mogelijk cultuurvormen zoals poëzie, muziek, theater en beeldende kunsten. Ook drukken de partijen het vaste voornemen uit te komen tot meer samenwerking rond cultuuractiviteiten voor kinderen.
 
De overeenkomst bepaalt ook dat de Kinderhoogdag alleszins ook toegankelijk dient te zijn voor kinderen met een handicap en maatschappelijk kwetsbare kinderen. De gemeente Bever dient voorlopig minimaal 750 euro bij te dragen in de programmatiekosten.  
     
Nieuwe schoolgebouwen Akrenbos
In samenspraak met Haviland en de architect schrijft de gemeenteraad thans een nieuwe opdracht uit in 5 loten voor het optrekken en het inrichten van de nieuwe schoolgebouwen op Akrenbos. Eerder was er nog sprake van een aanbesteding in 19 loten. Een deel van de werken wordt overigens in eigen beheer uitgevoerd om de kosten te drukken.
 
De kosten voor de werfmaterialen worden geraamd op 11.050 euro. De ruwbouw en de afwerkingsmaterialen zijn dan weer goed voor 243.681 euro. Verwarming en sanitair zouden neerkomen op 32.300 euro. Voor de elektrische installaties wordt 23.000 euro naar voren geschoven, terwijl voor de binnen- en buitenschrijnwerkerij 27.097 euro wordt vooropgesteld.
 
Het gemeentebestuur verwacht van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kort AGION, subsidies te bekomen voor het project. De werkelijke kosten voor het plaatselijk bestuur zouden zo teruggebracht worden tot nagenoeg 125.000 euro. Met de eventuele toezeggingen van AGION en de noodzakelijke termijnen voor de aanbestedingen in het achterhoofd, is volgens schepen van Onderwijs Christian Krikilion het komend voorjaar een haalbare streefdatum om de ganse administratie rond te krijgen.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief