BEVER – Jachtclub Herhout weer op pad

C21

BEVER – Jachtclub Herhout weer op pad

Dsc05007
Jachtclub Herhout weer op pad - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc05008
“Het jachtbestand valt dit jaar best mee”, vindt Michel Debleser - © Deschuyffeleer
 

Sinds enkele dagen mogen de jagers er terug op uit trekken om hun sport te beoefenen zij het weliswaar nog niet op alle wildsoorten. Zo ook de jachtclub Herhout rond Jacques Albrecht die een jachtterrein van om en bij de 900 ha beheert in Bever, Herne, Tollembeek en Galmaarden. De club, reeds 25 jaar oud, telt 8 jagers en kan steevast rekenen op de hulp van een vijftal drijvers en evenveel spitse jachthonden.

“Het jachtbestand valt dit jaar best mee”, vindt Michel Debleser. “Zowel houtduiven, patrijzen, fazanten, hazen, konijnen en eenden blijken een goed kweekseizoen achter de rug te hebben. Jammer genoeg boeken ook de vossen ieder jaar vruchtbare resultaten”. Ook luidruchtige motoren en quads midden de landerijen zijn de jagers een doorn in het oog.
 
Als één van de fervent toezichters op de wildbeheerseenheid van zijn club houdt Michel zijn hart vast bij de gestadige aangroei van het vossenbestand in de streek. “Vroeger zagen wij uiterst zeldzaam een vos maar nu ontmoeten wij er geregeld een 4 à 5-tal per week-end”, aldus een bezorgde Michel. “Hoe men het ook moge voorstellen, de vos is niet alleen een dief en een moordenaar maar hij brengt ook de ossenlintworm en de hondsdolheid over. Bovendien is hij alles behalve mensvriendelijk”.
 
De clubleden zijn er zich ook van bewust dat vele mensen de jagers als moordlustige dierenbeulen aanzien. “Als jagers met zin voor verantwoordelijkheid waken wij er over niet alle wild af te schieten. Zo wordt vrouwelijk wild zeker bij fazanten doorgaans gespaard. Wij doen wel degelijk aan verantwoord wildbeheer waarbij wij ons af en toe wel graag een stukje natuurwild toeeigenen om het met smaak te verorberen met een goed glaasje wijn”, zegt nog drijver Jürgen Vanschelverghem. De groep schiet per jachtbeurt gemiddeld een tiental stukken wild.
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief