BEVER - Chiro bloeit en groeit

C21

BEVER - Chiro bloeit en groeit

Chiro_bever_startdag_2011__2_
Voor de Chiro-afdeling van Bever was het vandaag alle hens aan dek voor de opening van het nieuwe Chirojaar - Foto's © Deschuyffeleer
 
Chiro_bever_startdag_2011__3_
Lamertijn, Jorden, Michiel, Jens, Annemie, Thomas, Elien, Arnaud, Fedra, Sander en Melanie - © Deschuyffeleer
 
Chiro_bever_startdag_2011__5_
 

Ook voor de Chiro-afdeling van Bever was het vandaag alle hens aan dek voor de opening van het nieuwe Chirojaar. Zo begonnen de Speelclub, de Rakwi’s, de Tito’s, de Keti’s en de Aspi’s en hun leiders de startdag met het bijwonen van de zondagmis in de St-Martinuskerk. De mis werd opgedragen door pastoor Andy Penne en had als thema ‘Armoede is een onrecht’.

Al sinds 1996 is er een jeugdvereniging in Bever. Het was in 1999 dat zij aansloot bij de Chiro onder het gewest Pajottenland. Chiro Bever telt vandaag een 12-koppige leiding die zich onverdroten inzet om haar pupillen aangename, boeiende en leuke momenten voor te schotelen. 
Chiro Bever, ook wel eens Chiro Knaagje genoemd, mocht zich op de startdag verheugen op een zestigtal inschrijvingen. “In vergelijking met vorig jaar is dit een geweldige stijging”, weet Sander Allert te vertellen. “De meeste nieuwkomers vinden wij terug bij de groep van de allerkleinsten of de Speelclub. Met mijn 18 nieuwkomers zal ik beslist de handen vol hebben”, blikt Fedra Van Eesbeek enthousiast de toekomst in.
Dit jaar zorgt Chiro Bever dat ook de ouders beter op de hoogte worden gebracht van de planning van de activiteiten. Zo wordt net voor iedere Chirodag een sms gestuurd die informeert nopens het wat, waar en wanneer.
De eerste Chirodag van het jaar was voor een paar leiders en Aspi’s meteen niet alledaags. Zij mochten op het kerkhof van Galmaarden gaan figureren in “Femke”, een video-kortfilm van André Bosmans. Femke is een 18-jarig schoolmeisje dat het slachtoffer werd van verkrachting met een meer dan dramatische afloop.
Chiro Bever geeft haar leden alvast terug afspraak op 2 oktober aan haar lokaal op het kaatsveld in Freest. Ook nieuwe inschrijvingen zijn dan nog van harte welkom. Nadere informatie is te bekomen op 0477/820 846.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief