BEVER – Gouden St-Romboutskruis voor Willy De Groote

C21

BEVER – Gouden St-Romboutskruis voor Willy De Groote

Willyenkerkraad
Paul Maesfranckx, Marcel Van Hove, Willy De Groote, pastoor Georges Verhaeghe, Jean-Luc Delbaer en Stéphane Leybaert - Foto ingezonden
 
Willykerkraadenzangkoor
De Kerkraad en het zangkoor St-Gereon - Foto ingezonden
 
Willyenpastoor
De parochiegemeenschap van St-Gereon op Akrenbos huldigde Willy De Groote naar aanleiding van het ontvangen van het Gouden St-Romboutskruis - Foto ingezonden
 

De parochiegemeenschap van St-Gereon op Akrenbos huldigde Willy De Groote naar aanleiding van het ontvangen van het Gouden St-Romboutskruis voor zijn uitzonderlijke verdiensten in de schoot van de kerkfabriek. Hij kreeg het kruis aangeboden uit de handen van  pastoor Georges Verhaeghe en Jean-Luc Delbar.

Het was in 1975 dat de toenmalige pastoor Jan Van Rijn de gehuldigde aansprak om toe te treden tot de kerkfabriek. Zo nam Willy niet alleen meteen de boekhouding over maar ook nog allerhande taken bij het beheren van het kerkgebouw. Uiteindelijk groeide hij uit tot een echte meesterknecht die er mettertijd taak na taak graag bijnam.
 
Willy zorgde er steeds voor dat het kerkgebouw in goede staat bleef. Was er een dakgoot die lekte dan was hij er als de kippen bij om het lek te dichten om erger te voorkomen. Naast de boekhouding zet Willy ook elk weekend alles klaar voor de eucharistieviering of de gebedsdienst. Hij waakt eveneens over het goede verloop van de erediensten bij huwelijken en begrafenissen. Ook staat hij nog steeds in voor de begeleiding van de communicanten. Dit alles heeft hij al die tijd weten klaar te stomen dankzij de daadwerkelijke medewerking van zijn vrouw Julienne David die dan ook terecht in de hulde betrokken werd. 
 
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
Ingestuurd
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief