BEVER – MAR wil voetweg opnieuw open

C21

BEVER – MAR wil voetweg opnieuw open

Mar__weg_pontembeek_bever
Voetweg van Pontembeek naar Kerkhove - © Deschuyffeleer
 

De Milieuadviesraad, kortweg MAR, wil de 900 m voetweg ‘100’ opnieuw geopend zien. De voetweg loopt tussen de school in Kerkhove en de zuidelijke Pontembeek langsheen de voetbalterreinen. Alle aangelande eigenaars en pachters langsheen het tracé werden overigens reeds aangeschreven om hun medewerking te verlenen.

“Bever telt nog vele officieel in de Buurtwegenatlas geregistreerde voetwegen die in de loop der jaren evenwel ofwel zijn ingepalmd ofwel in de vergeethoek geraakt”, slaat voorzitter Philippe Castelain de spijker op de kop. “Veel inwoners zijn het beu bij het verkennen van het platteland her en der klem komen te zitten bij een prikkeldraad, een gracht of een bebouwde akker. De MAR spreekt zich dan ook duidelijk uit voor een rigoureus trage-wegen-beleid waarbij de in de vergeethoek geraakte voetwegen terug worden opengesteld om te wandelen of te fietsen en zo ook veilige routes voor de zwakke weggebruikers te creëren”.
 
Het was een inwoonster uit de gemeente die tijdens een MAR-vergadering de idee lanceerde voetweg  opnieuw open te stellen. In september werd de voetweg gelokaliseerd in de atlas en ingewandeld. De GPS-coördinaten werden ingelogd bij het wandelen en het tracé werd ook al ingevoerd in Google maps. “De voetweg bevat evenmin noemenswaardige knelpunten om hem terug open te stellen”, aldus nog de voorzitter.
 
Tijdens zijn jongste vergadering werd in de MAR trouwens een uiteenzetting gehouden over de Trage Wegen, hun statuut alsook hun huidig maatschappelijk nut en hun ecologische relevantie. “Hogere overheden sporen de gemeentebesturen reeds lang aan werk te maken van een uitgekiend trage-wegen-beleid en doen dit via alle mogelijke vormen van ondersteuning. Waarom dan ook niet in Bever ?” blikt de MAR-voorzitter hoopvol in de toekomst.
 
Het gemeentebestuur bij monde van burgemeester Luc Deneyer zegt de oproep van de MAR  “in overweging te willen nemen”.        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief