BEVER – Veilige voetweg naar school

C21

BEVER – Veilige voetweg naar school

Dsc05865
Elisah-Marie Haelterman, Theotime Sirjacobs, Dylan Demeuldere, Siel De Bruyn, Thibault Herrij, Lotte Roelandt, Seppe Sermon, Jana Cardoen en directrice Dorien Cochez - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc05867
Dsc05872
_t_ak_centje
 
Dsc05873
't Ak'Centje - © Deschuyffeleer
Dsc05874
't Ak'Centje - © Deschuyffeleer
Dsc05876
't Ak'Centje - © Deschuyffeleer
 
Dsc05875
't Ak'Centje - © Deschuyffeleer
Dsc05864
'Goed voor een verrassing' © Deschuyffeleer
Dsc05878
't Ak'Centje - © Deschuyffeleer
 

Precies 370 kinderstapjes zijn er nodig om via de vernieuwde toegangsweg ‘t Ak’Centje de parking voor het kinderdagverblijf ‘t Sterretje te verbinden met de toegangspoort van de basisschool. Een delegatie van de kinderraad nam samen met co-directrice Dorien Cochez de proef op de som. Zij mochten als eersten ‘t Ak’Centje officieel inwandelen.

Het was dezelfde kinderraad, geruggensteund door de ouderraad met voorzitter Manuelle Piecq, de werkgroep veiligheid en de leerkrachten die enige tijd terug de schooldirectie en het gemeentebestuur aanspoorden om het in onbruik geraakt voetpad terug in eer te herstellen.
De basisschool Ak’cent heeft met haar ligging aan de drukke gewestweg N263 naar Silly en Lessines geen al te beste reputatie op het gebied van verkeersveiligheid. “Alle middelen die het gebruik van deze drukke verbindingsweg kunnen vermijden zijn dan ook steeds welkom”, pleit Dorien Cochez.
Om de kinderen en hun ouders aan te zetten de nieuwe toegangsweg ook daadwerkelijk te gebruiken heeft de basisschool een reeks lokmiddeltjes in het leven geroepen. Zo staan op het traject her en der een vijftal opdrachten te lezen. Eenmaal tot een goed einde gebracht geven die opdrachten recht op een naturaprijs. Ook wordt netjes bijgehouden wie zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds gebruik maakt van ’t Ak’Centje. Zo krijgt wie het veilig nieuw paadje neemt een stempel op een kaart. Een fluoriserende armband of een sleutelhanger met ledlampje zijn weggelegd voor wie 5 dergelijke stempels op de kaart totaliseert.
De directie en de leerkrachten hopen ook dat de ouders die nu dagdagelijks hun kinderen nog pal aan de schoolpoort afzetten op hun beurt het gebruik van ’t Ak’Centje niet over het hoofd zullen zien. Te meer daar de parking aan ’t Sterretje voldoende ruimte biedt om zonder enig gevaar de kinderen te laten in- en uitstappen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief