BEVER – Halloweentochten lokken meer dan 1000 stappers en bikers

C21

BEVER – Halloweentochten lokken meer dan 1000 stappers en bikers

Klimax_halloween_tochten_2011___5_
Aan de inschrijvingstafel was het een drukte van jewelste - Foto's © Deschuyffeleer
 
Trac__mtb-route
De parcours - © Deschuyffeleer
 
Klimax_halloween_tochten_2011___10_
© Deschuyffeleer
 
Klimax_halloween_tochten_2011___12_
© Deschuyffeleer
 
Klimax_halloween_tochten_2011___16_
© Deschuyffeleer
 
Klimax_halloween_tochten_2011___17_
De bevoorrading aan de gemeentelijke loods op Akrenbos © Deschuyffeleer
 
Klimax_halloween_tochten_2011___19_
© Deschuyffeleer
 
Klimax_halloween_tochten_2011___28_
© Deschuyffeleer
 
Klimax_halloween_tochten_2011___30_
© Deschuyffeleer
 
Klimax_halloween_tochten_2011___31_
 
Klimax_halloween_tochten_2011___33_
© Deschuyffeleer
 

De Halloween mountainbike- en wandeltochten van fietsclub Klimax groeiden met 1050 ingeschreven deelnemers ook deze keer uit tot een groots succes. Het werd dan ook een echte overrompeling in en rond de sporthal De Plasbeek. Om alles in goede banen te leiden verzekerde Klimax zich van de medewerking van de Chiro. Thema dit jaar was de weerwolf.

Er werd gestart aan het voetbalterrein in het centrum. Het nieuwe parcours doorkruiste kriskras de nachtelijke Beverse natuur en was doorspekt met licht- en klankanimatie. Zo lagen her en der griezelige weerwolven op de loer. Zij deden hun uiterste best om onachtzame stappers bijtijds de schrik van hun leven te bezorgen.
Voor de bikers was een tocht van 30 km uitgestippeld, de wandelaars kregen 8 km voor de voeten geschoven. De organisatoren zorgden niet alleen voor glühwein, soep en versnaperingen. Zo was er nu ook een jenerverstand. En als toemaatje werd iedereen bij de terugkomst getrakteerd op een smakelijke pannenkoek. Hoeveel zwartstappers en zwartbikers er opdaagden blijft ook voor Klimax een raadsel.
Meer dan 50 medewerkers zorgden overigens voor een vlekkeloze organisatie. Het vernieuwd MTB-parcours deed in Bever zelf de Kamstraat, Gezule, Torrezeel, Komijn, Muit en Akrenbos aan om dan over de gemeentegrens ook Lisière du Bois en Le Sartage in Deux-Acres mee te pikken. Terug op eigen bodem kwamen dan nog de Vijverkouter, Bloemendaal en Eeckhoudt het rijtje vervolledigen.
Het moet gezegd dat de weergoden Klimax opnieuw bijzonder gunstig gezind waren. Bij een heldere sterrenhemel, een fris temperatuurtje van om en bij de 5° , windstilte en zonder enig spatje regen waren de omstandigheden ook nu weer ideaal om de MTB- en wandeltocht met een blozende blos af te sluiten.
“Wij maken van Halloween een prettig feest waarbij de mystiek samen met een sportief tintje en een gezellig samenzijn de smaakmakers zijn. Het programma is in de eerste plaats gericht op jongeren en sportievelingen maar is ook bijzonder aangenaam entertainment voor gans het gezin”, aldus een tevreden voorzitter Max Desmecht. “Al ieder jaar mogen wij trouwens een belangrijke delegatie ontvangen van de S-bikers van Idegem. Ook dit jaar waren zij met een twintigtal en daarmee meteen ook de grootste groep”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief