BEVER – Rode tulpenbollen voor bloedgevers

C21

BEVER – Rode tulpenbollen voor bloedgevers

Bever_herfstbloedafname_2011__10_
Rood .... de kleur van het bloed - Foto's © Deschuyffeleer
 
Bever_herfstbloedafname_2011__4_
Een lekker hapje en een dito tapje ... © Deschuyffeleer
 
Bever_herfstbloedafname_2011__13_
Een lekker hapje en een dito tapje .... © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_nov_2011__1_
Christa Behaegel (47) werd gevierd voor voor 100 giften - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_nov_2011__2_
Ook Daniël Wiggeleer (49) mag zich de komende dagen eens extra culinair laten verwennen in restaurant Jobim - Foto © Deschuyffeleer
 

De laatste bloedinzameling van het jaar was toch nog goed voor 237 bloedgevers waarvan er 7 voor de allereerste keer bloed kwamen geven. Ditmaal kregen de donoren vanuit de plaatselijke afdeling 10 rode tulpenbollen mee als verrassingsgeschenk. “Het is dan ook de bedoeling dat Bever in het voorjaar rood kleurt”, licht voorzitter Philippe Allert toe.

Ondanks het vrij hoog aantal donoren verliep de ganse bloedinzameling uiterst vlot. Het Rode Kruis had overigens voor de eerste keer 15 zetels ter beschikking. Lange wachtrijen dienden zich dan ook niet aan. De Dienst van het Bloed van het bloedtransfusiecentrum uit Leuven mocht dan ook welgezind en met een massa bloed de terugreis aanvatten.
 
Na hun gift werden de donoren deze keer getrakteerd op een bordje brandnetelkaas met noten, rozijnen en druiven. Wie wilde kon ook nog nippen aan een lekker streekbiertje.
 
Nu er geen specifieke huldigingen meer worden voorzien voor de donoren bij het bereiken van een zekere hoeveelheid giften worden zij tijdens de bloedinzameling zelf gelauwerd en met een extraatje bedacht.
 
Zo was het thans de beurt aan Christa Behaegel (47) en Daniël Wiggeleer (49) voor 100 giften. Christa begon bloed te geven toen ze 18 jaar was en voor verpleegster studeerde. Daniël was dan weer een laatbloeier die zijn donorcarrière op 24-jarige leeftijd begon in Appelterre. Zij mogen zich de komende dagen eens extra culinair laten verwennen in restaurant Jobim.     
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief