BEVER – Rosario brengt topconcerten

C21

BEVER – Rosario brengt topconcerten

Aankondiging_topconcerten_nov_en_dec_2011
 

De kapel van Rosario en de St-Martinuskerk zijn de komende weken het decor voor drie absolute topconcerten.

Zo begeleidt bas Joel Frederiksen in ‘A true love of mine’ zichzelf op luit op zaterdag 26 november in Rosario. Deze wereldberoemde en veelzijdige bas heeft een voorliefde voor gezongen en getokkelde ballades en voor de muziek van de Engelse componisten die liederen schreven voor luit en stem en in het bijzonder voor Thomas Campion (1567-1620). Eerder trad Joel Frederiksen op over de ganse wereld met de meest vooraanstaande ensembles van de Verenigde Staten en Europa in opera, oratoria en concerten.
 
Op vrijdag 2 december brengt La Petite Bande onder de leiding van Sigiswald Kuijken in de St-Martinuskerk een indrukwekkende reeks Bach-cantates ten beste. Kuijken zakt naar Bever af met een 17-koppige bezetting. Het barokorkest speelt de cantates 52, 60, 116 en 140. De toegangsprijs voor dit toch wel bijzonder concert bedraagt 20 euro.
 
De reeks topconcerten wordt op zaterdag 3 december in Rosario afgesloten met ‘Triptiek’, één van de drie Bach-programma’s van het Belgisch oude-muziekensemble La Cetra d’Orfeo. Het ensemble heeft zich overigens de laatste jaren precies gespecialiseerd in de interpretatie van de muziek van Johann Sebastian Bach.
 
Alle concerten vangen aan om 20u30.
 
Meer info op www.rosario.be
    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief