BEVER – Geschenkmanden rond streekeigen chocolade

C21

BEVER – Geschenkmanden rond streekeigen chocolade

Workshop_atelier_chocolat_dec_2011__5_
Workshop woensdag 23 december - Foto's © Deschuyffeleer
 
Workshop_atelier_chocolat_dec_2011__4_
Het 'tableren' van de chocolade - © Deschuyffeleer
 
385826_193673300725299_100002478902428_385221_16150594_n
© Deschuyffeleer
 
Workshop_atelier_chocolat_dec_2011__7_
Het maken van het omhulsel (vorm) - © Deschuyffeleer
 
Workshop_atelier_chocolat_dec_2011__10_
© Deschuyffeleer
 
L_atelier_chocolat_bever
l'Ateleir Chocolat Bever - © Deschuyffeleer
 

L’Atelier Chocolat op de Plaats pakt voor de eindejaarsperiode uit met specifieke geschenkmanden rond chocoladecreaties van de streek. Hiervoor zet het een samenwerking op met enkele gelijkaardige handelszaken. Het opzet kadert mede in de eindejaarsactie ‘Lekkers uit het Pajottenland’ van Pajottenland+.

Zaakvoerster Fanny Desmecht “Het idee borrelde op tijdens een Ondernemerscafé van Pajottenland+. De eigenheid van iedere chocoladeproducent boeide ons geweldig. Uit de contacten en de plaatsbezoeken die volgden kwam de Chocolaterie Praleen uit Halle tot de realisatie van een op maat voor de feestdagen aangemaakte praline. Het werd een mini-praline gevuld met een zachte ganache met ‘cuberdon’-smaak. Elke deelnemende handelszaak mocht er zijn meest representatief geacht product in verwerken”.
 
Naast l’Atelier Chocolat, met chocopasta’s en repen zijn de overige deelnemende chocolateries en producenten Chocolaterie Praleen uit Halle met Nougat, pralines en holgoedfiguren,Couleur Chocolat ook uit Bever met echte orangettes, Chocolaterie De Parel uit Gooik met Gooikse parels en het Streekproductencentrum in Halle met chocoladejenever.
 
L’Atelier Chocolat ontstond enige tijd terug. Het wil zich vooral ontpoppen tot een trefplaats voor fijnproevers van chocolade, ook zij die hun eigen pralines willen aanmaken en proeven. Daarnaast wil de zaak ook uitgroeien tot het bevoorradingspunt bij uitstek voor basisproducten voor de chocolaterie. Om de chocoladeliefhebbers in de toekomst een steeds bredere waaier aan kwaliteitsvolle artisanale chocolades te kunnen aanbieden blijft het atelier dan ook steeds op zoek naar originele lokale chocoladeproducten.
 
L’Atelier Chocolat organiseert ook werkateliers voor bedrijven, privé-feesten en gespecialiseerde scholen. Ook individuelen en kleine groepjes kunnen overigens één keer in de maand aansluiten bij een bijzonder werkatelier van de zaak zelf. Tijdens de ateliers krijgen de deelnemers overigens allerlei informatie en beroepsmatige technieken over chocolaterie aangereikt.
 
Voor nadere info klik hier
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief