BEVER - Kerstboomverbranding werd een bruisend feest

C21

BEVER - Kerstboomverbranding werd een bruisend feest

Kerstboomverbranding_bever_2012__105_
Kerstboomverbarnding met de assistentie van de Beverse Makrallen - Foto's Kobe Nevens/Godelieve Deschuyffeleer
 
Kerstboomverbranding_bever_2012__131_
De Beverse Makrallen - © Kobe Nevens
Kerstboomverbranding_bever_2012__139_
Rijp voor de Pijp - © Kobe Nevens
Kerstboomverbranding_bever_2012__158_
De dansers en danseressen van Camargo - © Kobe Nevesn
 
Foto_s_peggy_reygaerts_jan_2012__20_
Beoefrenaars van lasershooting - © Peggy Reygaerts
Kerstboomverbranding_bever_2012__112_
vzw DORP - Duurzame Ontwikkeling Regio Pajottenland- © Kobe Nevens
Kerstboomverbranding_bever_2012__164_
Een ruime delegatie van de Jeugdraad met voorzitter Peggy Reygaerts, Melanie Deneyer, Jorden Krikilion en Joffrey Pensis - © Kobe Nevens
 
Kerstboomverbranding_bever_2012__167_
't Sterretje Bever - © Kobe Nevens
Kerstboomverbranding_bever_2012__1_
Nagels met koppen slaan ... © Kobe Nevens
Kerstboomverbranding_bever_2012__170_
Van de sportraad mocht de jeugd proeven van Sport Stacking of sportstapelen - © Kobe Nevens
 

Samen met de gemeentelijke adviesraden, tal van plaatselijke verenigingen, enkele handelaars en het gemeentebestuur zette de jeugdraad voor de derde keer een kerstboomverbranding op het getouw. Ook de plaatselijke heksenvereniging De Makrallen mocht uiteraard niet op het appel ontbreken. Het gemeentebestuur voorzag alle aanwezigen van een drankbonnetje dat aan de verschillende standjes kon ingeruild worden. Niet alleen de binnenmens werd bestookt met drankjes en hapjes, ook het oog mocht in de vuur- en winterpret delen.

Reeds in de vooravond was het al meer dan behoorlijk druk op en rond het kaatsplein. De organisatie van een lasershooting kende veel bijval bij de jeugd. Men kan dan ook niet alle dagen zo maar straffeloos de vijand afknallen.
 
De hoofdattractie was uiteraard de kerstboomverbranding. Ook dit jaar zorgde de jeugdraad met voorzitter Peggy Reygaerts er voor dat dit niet zo maar een vuurtje stoken was. Zo werd voor het visuele een beroep gedaan op een 15-tal Makrallen. In hun beste heksenplunje toonden die zich dan ook uiterst bedreven in het vuurtje steken aan de 200 afgedankte kerstbomen. Bever is reeds jaren gekend als heksendorp. De Makrallen zagen overigens 30 jaar geleden het daglicht. Sindsdien gaan zij door het leven als een flinke portie erfgoed, nauw verbonden met de Beverse gemeentegeschiedenis.
 
Kinderkribbe ’t Sterreken zorgde voor een wintermarkt, Glühwijn was er bij Bibbem, de Chiro zorgde voor de jeneverbar, Camargo danste op verzoek en Rijp voor de Pijp verkocht hotdogs, althans zolang hun standje rechtop bleef staan. Op de stand van de vzw DORP was er info rond onze ecologische voetafdruk en van de sportraad mocht de jeugd proeven van Sport Stacking of sportstapelen, de nieuwste rage overgewaaid uit Amerika. Hierbij moeten zo snel mogelijk plastic bekers gestapeld moeten worden in bepaalde formaties. De "Ken je gemeente-kwis" van de cultuurraad Bever werd gewonnen door boer Free (Kristof Fredrix) van de kinderboerderij. Hij ging naar huis met een streekproductenmandje van l'Atelier Chocolat.
 
Het bruisend winterfeest duurde dan ook tot in de late uurtjes.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief