BEVER – Info-avond rond orgaandonatie

C21

BEVER – Info-avond rond orgaandonatie

Orgaandonatie_kvlv_bever_jan_2012__12_
Dr. Bennie Amerijckx van het UZ Brussel, tevens lid van de vzw De Maakbare Mens - Foto's © Deschuyffeleer
 
Orgaandonatie_kvlv_bever_jan_2012__5_
Dorinda Letouche en Christine Decoster - © Deschuyffeleer
 
Orgaandonatie_kvlv_bever_jan_2012__7_
© Deschuyffeleer
 
Orgaandonatie_kvlv_bever_jan_2012__6_
Delegatie Thuisverpleging Halle - © Deschuyffeleer
 
Orgaandonatie_kvlv_bever_jan_2012__2_
© Deschuyffeleer
 

De KVLV met duo-voorzitters Dorinda Letouche en Christine Decoster organiseerden  in de lokalen van de GBS Ak’cent in het centrum een infoavond over orgaandonatie. De gespreksavond werd bijgewoond door een 30-tal belangstellenden.

Op de infoavond reikte transplantcoördinator Dr. Bennie Amerijckx van het UZ Brussel, tevens lid van de vzw De Maakbare Mens, informatie uit de eerste hand aan. Met duiding en vorming wil De Maakbare Mens alleszins een heleboel misverstanden nopens de transplantproblematiek uit de wereld helpen.     
 
“In ons land sterven wekelijks twee mensen die op een wachtlijst stonden voor een orgaantransplantatie. De Belgische wetgeving stelt nochtans dat iedereen vanaf 18 jaar automatisch orgaandonor is. In de praktijk gaat evenwel 15 procent van het aantal donoren verloren door weigering van de familie. Op verschillende terreinen wordt naar oplossingen gezocht om het tekort aan organen terug te dringen. De overheid zou alleszins meer moeten investeren in informatiecampagnes”, aldus de coördinator.
 
Als inleiding koos Dr. Bennie Amerijckx voor de projectie van de pilootaflevering van ‘Ik leef verder in vele levens’, een documentaire reeks die alle mogelijke aspecten van het donorschap en van de diverse transplantaties belicht. Deze reeks met pakkende getuigenissen van onder meer Steven, Nathalie , Glenn en Michiel is trouwens heel binnenkort te zien op Canvas.
 
Een nieuw orgaan nodig hebben kan iedereen wel eens overkomen. Passende donoren vinden blijkt evenwel nog niet zo evident te zijn.
 
Meer info op  www.demaakbaremens.org
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief