BEVER – Actiegroep Akrenbos verspreidt pamflet

C21

BEVER – Actiegroep Akrenbos verspreidt pamflet

Dsc09523
Locatie mecanogebouw op Akrenbos - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc09518
Locatie mecanogebouw op Akrenbos - Foto's © Deschuyffeleer
 

Het heeft er alle schijn van dat de actiegroep Akrenbos Mecanogebouw en het gemeentebestuur afstevenen op een confrontatie rond het opzetten van een tijdelijke feestzaal aan de school in het gehucht Akrenbos. Zo dropte de actiegroep met als voortrekker Fons Van den Berg tijdens het weekend een open brief met hun eisen in de brievenbussen.

Nu de feestzaal Cosmos in het centrum met Nieuwjaar zijn bedrijvigheden stopt, ziet het gemeentebestuur zich genoodzaakt op korte termijn uit te kijken naar een alternatief. Hierbij wordt werk gemaakt van het opzetten van een tijdelijke mecanoconstructie op een terrein naast het schoolgebouw op Akrenbos. Die constructie zou dan worden ingericht als feestzaal om alle vroegere activiteiten van de verenigingen in de Cosmos voortaan te herbergen en dit in afwachting van de bouw van een nieuwe definitieve gemeentelijke feestzaal in het centrum.
 
De plannen van het gemeentebestuur zijn duidelijk niet naar de zin van een groep inwoners van het gehucht die zich in een actiegroep hebben verenigd. De groep bundelde nu haar grieven en haar eisen in een open brief aan de Beverse bevolking.
 
“Wij nemen het niet dat het Bestuurscollege de mecanoconstructie als enig alternatief naar voren schuift”, zegt Fons Van den Berg. “Ook in het verleden gingen er reeds tal van feestactiviteiten door in de parochiezaal”. In haar open brief verwijt de actiegroep het gemeentebestuur verder overhaast te werk te gaan, geen inspraak van de buurtbewoners te dulden en het impact van de tijdelijke feestzaal op de buurt te minimaliseren.
 
“Onze actiegroep gaat dan ook voor het maximaal veilig stellen van zowel de veiligheid als de toegankelijkheid alsmede van de huidige rust van het gehucht Akrenbos voor alle burgers”, wil een duidelijk misnoegde woordvoerder Fons Van den Berg graag nog kwijt. “Zo vragen wij nu als buurtbewoners wel degelijk een openbaar onderzoek onder begeleiding van een bemiddelaar van de hogere overheid waar het impact op veiligheid, toegankelijkheid, mobiliteit en geluidsoverlast grondig en objectief wordt beschreven. Naast deze haalbaarheidstudie vragen wij eveneens duidelijke en correcte informatie alsook transparantie  in dit dossier vanwege het Schepencollege”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief