BEVER - Open voor de Mens in dialoog met de adviesraden

C21

BEVER - Open voor de Mens in dialoog met de adviesraden

Open_voor_de_mens__voorstelling
Open voor de Mens - © Deschuyffeleer
 

In principe moeten alle besturen vanaf 2014 de nieuwe Beleids- en Beheerscyclus (BBC) volgen. De lokale besturen komen zo de komende jaren dan ook voor een uitdaging te staan. Zowel het gemeentedecreet, het OCMW-decreet als het provinciedecreet bepalen immers dat de besturen in de loop van het eerste jaar van de volgende legislatuur, 2013 dus, een meerjarenplan moeten opstellen voor de volgende zes jaar (2014-2019). Dat meerjarenplan bundelt de verschillende deelplannen in één document en wil zo zorgen voor planlastvermindering. Open voor de Mens, de nieuwe formatie in het Bevers politiek landschap, wil er alleszins garant voor staan dat alle beleidsdomeinen duidelijk en helder in het meerjarenplan opgenomen worden.

Zo nodigde Open voor de Mens alvast de Beverse adviesraden uit op een bijeenkomst. Op de jeugdraad na, die verontschuldigd was, waren alle raden present om te laten horen waar ze mee bezig zijn en welke hun verwezenlijkingen, hun noden en hun aandachtspunten zijn voor de komende legislatuur.
“Interne samenwerking binnen de verschillende beleidsdomeinen van de gemeente en intergemeentelijke samenwerking blijken hoog te scoren. Bever is een kleine gemeente met daardoor minder mogelijkheden dan andere en grotere broertjes,” aldus perswoordvoerder Werner Godfroid. “Door coördinatie en samenwerking en met een alert bestuur zou er meer ruimte kunnen komen om nuttige projecten op een efficiënte manier op te zetten. Kansen die momenteel grotendeels verloren gaan zoals Open voor de Mens nu dient vast te stellen”.
Open voor de Mens zet overigens verder in op openheid en dialoog. Zo kan iedere Bevernaar op de website www.openvoordemens.be meningen, vragen en ideeën posten in een open forum.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief