HERNE - Kokejane - Friesland 9 -3

C21

HERNE - Kokejane - Friesland 9 -3

Dsc01900
 
Dsc01899
Dsc01905
Dsc01901

Kaatsen voor dames is in onze contreien niet zo populair. Kaatsclub Kokejane uit Herne is alvast vastberaden daar verandering in te brengen. De club nodigde dan ook de vermaarde Friese topspeelsters van Stichting Score uit voor een demonstratiewedstrijd. Als tegenspelers werd geopteerd voor een jeugdselectie van miniemen en pupillen uit Vlaanderen.

Met Afke, Deborah, Maaike, Margriet en Gerieke kwam zo de top van het Nederlands dameskaatsen in actie. Afke werd in Nederland al vijftig keer uitgeroepen tot koningin van een tornooi. De koninginnetitel gaat naar de meest verdienstelijke speelster van een kaatspartij.
 
“Het Belgisch kaatsen verschilt in vele opzichten totaal van het spel van onze noorderburen. Zo gebeurt hier de opslag met één hand, in Friesland met twee handen. Bij ons wordt overslaan beloond, in het Nederlandse spel wordt overslaan beboet. Hier wordt gebruik gemaakt van synthetische ballen, bij hen gaat het om lederen ballen. Het Belgisch kaatsen gebeurt op verhard terrein, in Nederland op gras. Daarenboven zijn de vorm en de afmetingen van het kaatsplein totaal anders”, aldus Geert Vandervelden, trainer-coach van Kokejane en tevens coördinator van het jeugdkaatsen in Vlaanderen.
 
Dat de sportieve kaatsmeisjes desondanks ook ons spel onder de knie hebben staat buiten kijf maar winnen deden zij uiteindelijk niet. De eindscore sloeg af op 9-3 in het voordeel van de Vlaamse jeugdselectie. Dit resultaat was hoofdzakelijk te danken aan de puike prestatie van Thibaut Dehandschutter.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief