BEVER - OCMW ontvangt zijn vrijwilligers

C21

BEVER - OCMW ontvangt zijn vrijwilligers

Viering_vrijwilligers_bever___5_
Burgemeester Luc Deneyer, Martine Lescève, Carine Denaeyerm, Jozef Verheirstraeten, Luc Van Voorde, Bertrona Couly, Sabine Vermassen, Walter Van Haegenborgh, Melanie Siegenthaler, Marie-jeanne Deschuyteneer, Simon Driscart, Michel Debleser, Gerda Vankelecom Gerda - © Deschuyffeleer
 
Viering_vrijwilligers_bever___2_
OCMW-voorzitter Michel Debleser, Marie-Jeanne Deschuyteneer en Jozef Verheirstraeten - © Deschuyffeleer
 
Viering_vrijwilligers_bever___3_
OCMW ontvangt zijn vrijwilligers: Marie-Jeanne Deschuyteneer, Jozef Verheirstraeten en Bernard Couly - © Deschuyffeleer
 
De OCMW-leiding nodigde uit erkentelijkheid haar vrijwillige medewerkers uit op een huldiging. Zo waren deze keer de ouderenconsulenten Marie-Jeanne Deschuyteneer en Jozef Verheirstraeten samen met de vrijwilligers-chauffeurs van de Minder Mobielencentrale aan de beurt.
 
Voorzitter Michel Debleser prees het werk van de vrijwilligers: “Onze vrijwilligers zijn het sociaal bindsel van onze maatschappij. Zij zetten hun bekwaamheden haast ongezien in ten dienste van anderen, zorgen voor een zinvolle dagbesteding en nemen zo actief deel aan het sociaal leven”.  
 
De mindermobielencentrale telt met Bernard Couly, Pascal Neven en André Letouche drie chauffeurs die instaan voor het vervoer van behoeftigen die sporadisch of geregeld een beroep doen op hun diensten. Zo neemt  Bernard Couly jaarlijks zo’n 1500 km voor zijn rekening. “Het merendeel van deze ritjes”, vertelt hij “hebben jammer genoeg het éne of het andere ziekenhuis als bestemming”.
 
Recent ontvingen Marie-Jeanne Dechuyteneer en Jozef Verheirstraeten samen met 13 andere personen op provinciaal niveau het attest van ouderenconsulent. De ouderenconsulenten zetten zich als vrijwillige ervaringsdeskundigen in voor het ondersteunen van andere mensen op leeftijd. Zij zijn lid van de lokale seniorenraad en hebben de cursus gevolgd om hun maatschappelijk engagement aan te vullen met kennis en vaardigheden die ze nu maar al te graag ten dienste stellen van de senioren, de seniorenraad en het lokale bestuur. Ook zijn zij het aanspreekpunt voor ouderen binnen de gemeente. Derhalve zijn zij dan ook goed geplaatst om de signalen die ze zo ontvangen door te geven aan de juiste instanties.
 
Informeel werd ook nog geklonken op de 55ste verjaardag van OCMW-raadslid Martine Lescève en op de laatste werkdag van dienstdoend OCMW-secretaris Gerda Vankelecom. Zij wordt in haar taken voortaan vervangen door de huidige waarnemende gemeentesecretaris Ann Sevenoo.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief