BEVER - Zelf mosterd maken

C21

BEVER - Zelf mosterd maken

Mosterd_maken_vzw_dorp_2
Ten huize van Werner Godfroid: mosterd maken - vzw Dorp - Foto's ingezonden
 
Mosterd_maken_vzw_dorp
Mosterd maken - Foto's ingezonden
 
Mosterd_maken_vzw_dorp_1
Loes Wijnant en Tania Stadsbader - Foto's ingezonden
 

Vzw Dorp, die duurzame ontwikkeling promoot in de regio, pakt nu ook uit met workshops ten huize rond het zelf klaarmaken van mosterd. Vanaf een tiental deelnemers wordt reeds een workshop toegezegd. En misschien wordt zo in jouw keuken wel een origineel recept voor Pajotse mosterd ontdekt.

Zelf mosterd maken lijkt wel een hele uitdaging. Toch is het een eenvoudige klus en laat het de creativiteit de vrije loop. Mits wat mosterdzaad, azijn, een vijzel, een mosterdkogel of een keukenrobot kan al vrij vlug geëxperimenteerd en geproefd worden tot zelfs de ogen beginnen te tranen.
Wat heeft het zelf maken van mosterd nu te maken met duurzame ontwikkeling? Dorp antwoordt hierop steevast dat ook voeding een impact heeft op mobiliteit en energie. Zo worden voedingsmiddelen dikwijls vanuit verre streken ingevoerd terwijl ze gemakkelijk zelf kunnen gemaakt worden. En zo vatte de bestuurskern de idee op mosterd te maken met eigen receptuur.
Mosterdzaad is gemakkelijk in de handel te krijgen of kan zelf gekweekt worden. Het zijn de witte, de bruine en vooral de zwarte mosterdzaden die de scherpte van de mosterd bepalen. En dan is Dorp er verder als de kippen bij om een leuk mosterdfestijn uit te proberen in combinatie met zoetigheden, dranken, fruit en kruiden. Zo is er trouwens al mosterd met onder meer truffels, cassis, mirabellen en basilicum uit de bus gekomen. Overigens kunnen steeds nieuwe combinaties uitgetest worden.
Na de bereiding moet de mosterd nog enkele dagen rijpen. In een koelkast kan hij zelfs ruim een maand bewaard worden. Zelfbereide mosterd in een leuk potje met een mooi versierde etiket is zelfs een niet te versmaden leuk geschenk met weinig calorieën.
Meer Info en contact op www.vzwdorp.eu .             
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 07 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 05 okt 2021

archief