BEVER - Agrobedrijfshulp aan de slag in Broeck.

C21

BEVER - Agrobedrijfshulp aan de slag in Broeck.

Dsc00167
Wim Suenens - Agrobedrijfshulp - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc00160
Wim Suenens aan het werk - © Deschuyffeleer
 
Dsc00164
Boer Marcel Heremans is heel blij met de assistentie van Agrobedrijshulp - © Deschuyffeleer
 
Dsc00169
Zicht op de boerderij van Marcel en Marc Heremans Broeck Bever - © Deschuyffeleer
 

Vandaag was Wim Suenens aan het werk op de boerderij van Marcel en Marc Heremans in Broeck. Op zich niets bijzonder ware het niet dat Wim Suenens als interimboer deel uitmaakt van de vzw Agrobedrijfshulp, een vereniging die al meer dan 40 jaar zijn leden ondersteunt in moeilijke tijden. Omdat Marcel een paar dagen voor medische redenen op non-actief werd gezet biedt Wim dan ook de ideale oplossing.

Al sinds 1967 ondersteunt Agrobedrijfshulp haar leden die hun normale werkzaamheden een tijdje niet naar behoren kunnen uitvoeren. Via de diensten van de vereniging mogen de hulpaanvragers gerust zijn dat het werk op het bedrijf gewoon verder gaat. Agrobedrijfshulp is een autonome vzw, gegroeid uit de Boerenbond. Zij groepeert een kleine 5000 bedrijven. Voor Vlaanderen, de Oostkantons en Waals-Brabant kan zij rekenen op de medewerking van een 60-tal voor het merendeel jonge interim-elementen.

Wim Suenens uit Lennik is één van hen. Hij is 28 en reeds 5 jaar interimboer. Na het behalen van zijn diploma aan de Landbouwschool in Oudenaarde begon hij mee te werken op het bedrijf van zijn ouders. Al van in zijn studententijd wilde Wim een paar jaartjes meedraaien in het circuit van Agrobedrijfshulp. “In hoofdberoep ben ik landbouwer en in bijberoep werkkracht voor Agrobedrijfshulp. Gelukkig zijn mijn ouders nog jong en kunnen zij het zich veroorloven dat ik van tijd tot tijd afwezig ben. Uiteraard zal ik dat gans mijn leven niet kunnen doen”.
 
Nu al ziet Wim de dag dat hij zal moet stoppen als interimboer met lede ogen aankomen. “Ik heb zo’n 10-tal bedrijven waar ik geregeld inspring. Door de jaren heen zijn dat allemaal goeie vrienden geworden”, vertelt Wim. Ook boer Marcel heeft niets dan lof én voor Agrobedrijfshulp én voor Wim in het bijzonder: “Het is nu al minstens 4 jaar dat Wim hier over de vloer komt. Wij vinden hem een prima kerel die onze verwachtingen steeds met veel enthousiasme heeft ingelost. Wij begrijpen en vertrouwen elkaar dan ook volledig”.
Inspringen op verschillende bedrijven biedt het voordeel mettertijd te kunnen teren op een rijke ervaring. “Ik zie, hoor en beleef veel. Van tijd tot tijd gebeurt het dat collega-boeren mij tussen pot en pint even mijn advies vragen. Ook voor mijn eigen bedrijf doe ik links en rechts ideeën op die mij dikwijls goed van pas komen. Soms ervaar ik ook hoe het helemaal niet moet maar ook dat is interessant om weten”, aldus nog een enthousiaste Wim.
Op de boerderij van de familie Heremans stond Wim onder meer in voor het voederen van het mestvee. Blanche en Bella vielen niet voor een gesprek te strikken maar aan hun appetijt te zien valt alles beslist best mee.
Nadere informatie op www.agrodiensten.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief