4de editie van de Ronde van BEVER

C21

4de editie van de Ronde van BEVER

Dsc00193
Vertrek 4de editie het Bevers Criterium voor Gentlemen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc00192
Philippe Allert van Klimax - © Deschuyffeleer
 
Dsc00197
Den Bidon - © Deschuyffeleer
 
Dsc00207
Winnaar Joeri Desomer - © Deschuyffeleer
 
Dsc00212
De deelnemende renners van WTC Polybelvrienden - © Deschuyffeleer
 
Dsc00223
Het podium - © Deschuyffeleer
 

Wielerclub Den Bidon mocht voor de 4de editie van het Bevers Criterium voor Gentlemen zonder vergunning van minstens 18 jaar welgeteld 46 renners aan de startlijn verwelkomen. Dit waren er meteen 12 meer dan vorig jaar. Naast renners uit Bever en de buurgemeenten Galmaarden en Herne waren er ook sportievelingen uit Ronse, Geraardsbergen, Deux-Acren en Ninove. De wedstrijd was een onderdeel van de Dorpsfeesten.

Voor slechts 17 renners werd het een heuse wedstrijd. Voor de overigen was het eerder leute dan koers. Na 15 ronden van nagenoeg 3 km was het de 24-jarige Joery Desomer uit Galmaarden die als eerste de eindmeet haalde. Hij ontsnapte in de 10de ronde uit een kopgroepje van 4. Tot aan de meet wist hij een voorsprong te behouden van 25 seconden op een groep van 15 renners waarbij Tim Plasman uit Hoboken maar met roots in Tollembeek en Alexander Wauters uit Viane zich de snelsten toonden. Voor hen lagen een gouden, zilveren en bronzen bidon klaar. Joery Desomer is één van de WTC Polybelvrienden. Deze club telt intussen nagenoeg 150 leden en noemt zich de grootste fietsclub uit Geraardsbergen.
Jeroen Van Geyte, de winnaar van vorig jaar was niet aanwezig en Glen Cheerolfs, de primus van twee edities terug werd 6de. De prijs van de pechvogel was weggelegd voor Davy Van Liedekerke die zelfs niet eens kon vertrekken. Net voor het startsignaal reed hij lek. De prijs voor de meest originele outfit ging naar Philippe Allert van Klimax. Hij ruilde de gangbare drinkbus voor een onkruidsproeier uit de tuinwinkel.
Alle deelnemers, of zij nu de wedstrijd uitreden of niet, waren het roerend eens. Het was een mooi parcours maar een blakende zon en een royale 35 graden maakten er een loodzware koers van.
De afgevaardigden van de Wielerbond Vlaanderen hadden een zware kluif aan het volgen van de wedstrijd. Stefaan Goessens, de micro-man van dienst en tevens voorzitter van Den Bidon, volgde niet gedwee de instructies de gedubbelde renners uit koers te nemen. “Eigenlijk zijn zulke gentlemenkoersen geen spek voor de bek van Wielerbond Vlaanderen. Leutig en plezierig zijn ze wel maar spreken van een serieus wielergebeuren is de waarheid wat geweld aandoen”, aldus WB-délégué Wilfried Verkens.
Pechvogel van de dag: Davy Van Liedekerke - Zwarten Bidon
Beste verkleed:  Philippe Allert -  Roze bidon
Sprint:  Steven de Bruyne - Groenen  Bidon
Beste klimmer:  De Pelseneer  - Bolletjes Bidon 
3de Plaats: Bronzen bidon : Alexander Wauters
2de plaats :Zilveren Bidon : Tim Plasman
1ste plaats: Gouden Bidon: Joeri Desomer
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief