BEVER - Scholieren en leerkrachten lopen er op los

C21

BEVER - Scholieren en leerkrachten lopen er op los

Sportveldloop_bever_2012__1_
De voetbalterreinen van voetbalclub FC Excelsior aan de Pontembeek waren opnieuw de plaats van afspraak voor de tweede editie van de scholenveldloop - Foto's © Decshuyffeleer
 
Sportveldloop_bever_2012__2_
Een zakje met promotiemateriaal voor iedere deelnemer - © Deschuyffeleer
 
1ste_en_2de_leerjaar
Podium 1ste en 2de leerjaar - Foto's Nancy Duyms
 
3de_en_4de_leerjaar
Podium 3de en 4de leerjaar - © Dechuyffeleer
 
5de_en_6de_leerjaar
Podium 5de en 6de leerjaar - © Deschuyffeleer
 
Sportveldloop_bever_2012__4_
Maquet Margot - © Deschuyffeleer
 
Sportveldloop_bever_2012__7_
Ook de helpende papa's werden bedacht met een presentje - © Deschuyffeleer
 
Sportveldloop_bever_2012__5_
Om de activiteit ludiek af te sluiten werden ook de leerkrachten verzocht hun loopcapaciteiten te demonstreren. Tot groot jolijt van de kinderen wist directrice Dorien Cochez zo meester Peter en de juffen Nancy, Leen, Lital, Catherine, Ann en Christel te overtuigen dat ook voor hen allicht deelnemen belangrijker is dan winnen - © Deschuyffeleer
 
Sportveldloop_bever_2012__6_
© Deschuyffeleer
 

De voetbalterreinen van voetbalclub FC Excelsior aan de Pontembeek waren opnieuw de plaats van afspraak voor de tweede editie van de scholenveldloop , een co-organisatie van de gemeentelijke basisschool Ak’Cent en de gemeentelijke sportdienst.

Gedreven door een zonnig en pittig herfstweertje was het voor de 276 deelnemers rennen geblazen voor een podiumplaats . Dit sportevenement  kadert in de Vlaamse veldloopweek, een initiatief van de Stichting Vlaamse Schoolsport  en Bloso in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen, de sportdiensten, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid en de Vlaamse Atletiekliga.
 
De leerlingen stelden zich op per leerjaar en opgedeeld in jongens en meisjes voor een parcours van 600, 800 of 1000 m. Om de dappersten wat in te tomen en de minder snelle deelnemers wat aan te moedigen en te begeleiden werd een beroep gedaan op een paar sportieve papa’s en mama’s. Zo werden telkens de eerste paar honderd meter voorgelopen aan een haalbare snelheid voor iedereen.
 
Lital Wuyts, lerares lichamelijke opvoeding: “De conditie van de Beverse schoolgaande jeugd is beslist te vergelijken met elders. Wel is het duidelijk dat de jongens en meisjes die buitenschools nog aan sport doen steevast  bij de eersten eindigen. Zo hebben we in onze schoolpopulatie een aanzienlijk aantal voetballertjes, zwemmers, atletiekbeoefenaars en zelfs een paar beloftevolle tennissters die deel uitmaken van de tennisclub van Edingen.
 
De organisatie met Nancy Duyms van de sportdienst en voorzitter van de sportraad Annemie Wielant als gangmakers hadden er niet alleen voor gezorgd dat de podium-lopers naar huis mochten met een welverdiende medaille maar dat bovendien iedere deelnemer ook nog een zakje met promotiemateriaal mocht in ontvangst nemen. Zo was er voor iedereen een flesje Cristaline-water, een Nestlé-fitnessbar, een appel, een Olympia-pudding en een Brantano-waardebon.
 
Om de activiteit ludiek af te sluiten werden ook de leerkrachten verzocht hun loopcapaciteiten te demonstreren. Tot groot jolijt van de kinderen wist directrice Dorien Cochez zo meester Peter en de juffen Nancy, Leen, Lital, Catherine, Ann en Christel  te overtuigen dat ook voor hen allicht deelnemen belangrijker is dan winnen.
 
De podiumplaatsen gingen naar
1ste lj jongens : Tacquenier Erwan, Cane Dante, Aumento Valentino
1ste lj meisjes : N’Toni Yessi Jade, Driscart Clémence, Vanden Brande Sita
2de lj jongens : Deglas Liam, De Pelseneer Lorenzo, Konkel Alessio
2de lj meisjes:  Naykens Romane, Roelen Fleur Sanne, Moonens Silke
3de lj jongens: Vermoesen Timmy, Vanhalle Louca, Tshimwe Gatare Tony
3de lj meisjes: François Keren Ann, Deblander Eline, Maquet Camille
4de lj jongens : Roelen Thijs, Cardoen Jari, Mignon Mats, De Baerdemaeker Thibaut
4de lj meisjes: Robberechts Juliette, De Gelaen Shania, Veriest Eloïse
5de lj jongens: Vanhover Remco, Vanderputten Mirval, Thibault Herry
5de lj meisjes: Borgniez Lénya, Pappaert Merel, Lemaître Tayu
6de lj jongens: Doeraene Bjorn, Foret Robbe, Pennaerde Dries
6de lj meisjes: Maquet Margot, Berlanger Shana, Marinus Tari
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Decshuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief